De inzamelactie voor mondkapjes en andere beschermkleding, waar ADO Den Haag vorige week samen met Stichting Transmurale zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen en Xtra Welzijn aan begon, loopt goed. Binnen een week zijn er al duizenden mondkapjes en overige beschermende hulpmiddelen verzameld.

Tussenstand na één week
Mondkapjes: 22.515
Veiligheidsbrillen: 3.067
Handschoenensetjes: 15.025
Babyfoons: 48
Schorten: 330
Handgel: 40 liter
Desinfecterende doekjes: 1.200

Over de actie
In de regio Haaglanden is er, net als in de rest van Nederland, schaarste aan mondkapjes voor hulpverleners in ziekenhuizen en bij huisartsen en andere zorgprofessionals. Omdat het van groot belang is dat onze zorgprofessionals goed beschermd te werk kunnen gaan in deze tijd, participeert ADO Den Haag in het initiatief met Stichting Transmurale zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen en Xtra Welzijn. Het gaat om de inzamelingsactie ‘#allemondkapjesverzamelen!’. Bij de inzamelingsactie worden particulieren en bedrijven in de regio Haaglanden die momenteel mondkapjes beschikbaar hebben opgeroepen om deze zo snel mogelijk in te leveren bij één van de inleverpunten. Eén van deze locaties is het Multifunctioneel Centrum van ADO Den Haag, dat doorgaans dient als supportershome.

Lees hier meer over de actie #allemondkapjesverzamelen!

Wilt u ook een steentje bijdragen? Klik hier voor een overzicht van alle inleverlocaties en de openingstijden per locatie.