Door het coronavirus staat de wereld op zijn kop, ligt onder meer het voetbal stil en worden er veel mensen en sectoren getroffen. Maar deze lastige tijden zorgen ook voor verbroedering en mooie initiatieven. Onder meer bij de supportersgroepen Fansupport, FCDH en SV Haagsche Bluf.

De supportersgroepen zijn tijdens de coronaperiode met een prachtige steunactie op de proppen gekomen. Fansupport, FCDH en SV Haagsche Bluf steken, ook namens ADO Den Haag, diverse sectoren een hart onder de riem in deze onwerkelijke tijd. Dat doen ze met mooie spandoeken, die stuk voor stuk ontworpen worden door 'Patrick Artdrenaline' en vaak Haagse Harry bevatten.

De spandoekenronde begon bij diverse ziekenhuizen in de Haagse regio en ging vervolgens verder, met tientallen verschillende doeken. De supportersgroepen gingen enerzijds langs beroepsgroepen die de samenleving in deze periode draaiende houden en anderzijds langs sectoren die getroffen worden door het coronavirus. Er worden onder meer spandoeken opgehangen bij veel verzorgingshuizen. Een bijzonder moment was dat bij één verzorgingshuis zowel Dolf Niezen (de 94-jarige doelman die het kampioenschap in 1943 nog meemaakte) als minister-president Mark Rutte aanwezig was. Dat leverde een bijzondere selfie op.

Overzicht spandoeken

Lees hier meer over de wijze waarop ADO Den Haag in deze periode maatschappelijk betrokken blijft.