Duurzaamheid

#ADO groen is trots op onze club en onze stad, en dat vertaalt zich in onze toewijding aan duurzaamheid. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap en omgeving door middel van bewuste en verantwoorde acties.

We geloven dat samenwerking de sleutel is tot duurzaam succes. We werken samen met onze spelers, medewerkers, supporters en partners om groene initiatieven te promoten en uit te voeren, waardoor we een duurzame mindset creëren die zich verspreidt naar alle facetten van onze club.

Duurzaamheid als een continu proces van leren en verbeteren. We blijven onze kennis vergroten over duurzame praktijken met de #ADOgroen partnerclub en passen deze toe op gebieden zoals energie-efficiëntie, afvalvermindering en groene mobiliteit, terwijl we onze impact op het milieu minimaliseren.

Groene energie!

#ADOgroen

ADO Den Haag beschikt over 2900 zonnepanelen op het dak van haar stadion waarmee 600.000 KWH wordt opgewekt.

Laadpalen

#ADOgroen

ADO Den Haag beschikt over 20 elektrische laadpalen voor haar stadion die dagelijks worden gebruikt om 60% minder CO2 uit te stoten door auto’s in haar regio.

#ADOgroen Partnerclub

Duurzaam initiatief

ADO Den Haag heeft een eigen #ADOgroen Partnerclub gespecialiseerd in Gezondheid en Duurzaamheid met 8 partners in haar eerste jaar.

Ledverlichting

#ADOgroen

ADO Den Haag zet de spelers en speelsters tijdens op een duurzame manier in de spotlight. Met de nieuwe ledverlichting bespaart de club 240.400 kWh en 68,3% per seizoen.

Duurzaam vervoer

#ADOgroen

ADO Den Haag rijdt al enkele jaren met 90% fossielvrije (spelers)bussen in samenwerking met vervoerspartner Van Heugten Tours.

#ADOgroen vervoer

#ADOgroen

ADO Den Haag heeft drie #ADOgroen vervoersmiddelen in samenwerking met Wittebrug en EBKE

Plastic recycling

Duurzaam initiatief

ADO Den Haag recyclet 76% van haar plastic tijdens wedstrijddagen en evenementen.