In de regio Haaglanden is er, net als in de rest van Nederland, schaarste aan mondkapjes voor hulpverleners in ziekenhuizen en bij huisartsen en andere zorgprofessionals. Omdat het van groot belang is dat onze zorgprofessionals goed beschermd te werk kunnen gaan in deze tijd, participeert ADO Den Haag in een initiatief met Stichting Transmurale zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen en Xtra Welzijn. Het gaat om de inzamelingsactie ‘#allemondkapjesverzamelen!’. ADO Den Haag werkt mee door het MFC in te zetten als inzamelpunt.

Bij de inzamelingsactie worden particulieren en bedrijven in de regio Haaglanden die momenteel mondkapjes beschikbaar hebben opgeroepen om deze zo snel mogelijk in te leveren bij één van de inleverpunten. Eén van deze locaties is het Multifunctioneel Centrum van ADO Den Haag, dat doorgaans dient als supportershome. Daarnaast wordt er ingezameld bij verschillende wijkcentra van Xtra Welzijn en de logistieke Hub van Hubbel Lastmile op bedrijventerrein ZKD. Klik hier voor een overzicht van alle inleverlocaties en de openingstijden per locatie.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “In tijden als deze pakken wij graag nog meer maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door het MFC in te zetten voor de inzamelactie kunnen wij een steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Het is namelijk van groot belang dat er genoeg mondkapjes en andere beschermkleding beschikbaar zijn voor de zorg. Als club hebben wij veel waardering en respect voor het werk dat het zorgpersoneel en andere vitale beroepen in deze lastige tijd verrichten.”

Alle mondkapjes verzamelen!
Transmurale zorg is de regionale organisatie ter ondersteuning van zorg en welzijnspartners in de regio Haaglanden en schakelt met de veiligheidsregio over waar de tekorten precies zijn. Mondial Van der Velde Verhuizingen (al 35 jaar sponsor van ADO Den Haag) en stadsdistributeur Hubbel Lastmile zorgen met hun elektrische vrachtbussen voor het transport. Overigens zijn er naast mondkapjes ook schorten met lange mouwen, handschoenen en handdesinfectans nodig. Op allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd.

Voor de actie is naast de website een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen dat van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur te bereiken is: 070-700 00 77. Er kan ook worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dringende oproep
Alle betrokken partijen doen een dringende oproep aan alle burgers en bedrijven in de regio Haaglanden om de mondkapjes en andere materialen die zij in bezit hebben in de verpakking in te leveren bij één van de inzamelpunten van de Haagse actie #allemondkapjesverzamelen!, bijvoorbeeld dus het MFC van ADO Den Haag. De mondkapjes en overige materialen worden zo spoedig mogelijk opgehaald en afgeleverd bij de huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgprofessionals. Dit ter bescherming van alle artsen en verpleegkundigen tegen het coronavirus.

“Het spreekt voor zich dat we geen hulpmiddelen willen onttrekken aan het reguliere zorgcircuit, maar juist bij het midden- en kleinbedrijf en bij de burgers die de mondkapjes niet nodig hebben”, aldus Lisette van den Heuvel, directeur Stichting Transmurale Zorg Den Haag en omstreken. “Alle RIVM-eisen worden in acht genomen bij zowel het inleveren van de mondkapjes als het ophalen en verdelen onder de ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgprofessionals, waarbij nauw wordt samengewerkt met GHOR Haaglanden.”

allemondkapjesverzamelen2

Foto's: Studio Oostrum

Videoboodschap Aaron Meijers