Pers

Contactgegevens

N.V. ADO Den Haag
Afdeling PR & Communicatie
Postbus 32400
2503 AC Den Haag

Contactpersoon pers: Jill Verreijdt
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bingoal Stadion

Haags Kwartier 55
2491 BM Den Haag

ADO Den Haag probeert zo open mogelijk te zijn voor de media. Waar het kan zullen we uw verzoeken inwilligen en proberen een optimale werkomgeving te creëren. Om een vlotte samenwerking te bevorderen, hebben wij een aantal richtlijnen op papier gezet. Jill Verreijdt van de persafdeling van ADO Den Haag is het aanspreekpunt voor alle persverzoeken.

Persingang

De persingang van het Bingoal Stadion is gelegen aan de noordzijde van het hoofdgebouw (linkerzijde gezien vanaf parkeerplaats P2).

plattegrond persingang

Toegangsbeleid

Om als vertegenwoordiger van de media toegang te krijgen tot een thuiswedstrijd van ADO Den Haag is een accreditatie vereist. Deze dient minimaal twee werkdagen voor de wedstrijd te worden ingediend.

Accrediteren kan op de volgende wijze:

Voor alle mediavertegenwoordigers die beschikken over een geldige NSP-kaart (schrijvende pers en fotografen) zijn alle wedstrijden beschikbaar via www.nsp.nl. Hier vindt u ook alle informatie per duel en een direct aanmeldsysteem. Ook kunt u zich direct bij ADO Den Haag aanmelden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt een mail ter goedkeuring van uw accreditatie en vanaf twee uur voor de wedstrijd ligt een dagperskaart klaar bij de persingang van het Bingoal Stadion. Deze bevindt zich op vijftig meter links van de hoofdingang.

Journalisten die in het bezit zijn van een All Access-pas van de Keuken Kampioen Divisie dienen zich aan te melden via de Keuken Kampioen Divisie (naam verschijnt op Call Sheet) of via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het laatste geval vernemen wij ook graag het doel van uw bezoek aan de wedstrijd. Ook voor deze journalisten ligt er na goedkeuring een dagperskaart klaar bij de persingang van het stadion.

Journalisten die in het bezit zijn van een AIPS-kaart en vertegenwoordigers van de media die geen geldige perslegitimatie in bezit hebben, dienen tenminste twee werkdagen voor de wedstrijd een accreditatie aan te vragen door een e-mail te versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In uw e-mail dient u de volgende informatie te vermelden:

  • Naam en functie van de te accrediteren personen;
  • Telefoonnummer;
  • Medium;
  • Doel van bezoek aan stadion;
  • Eventuele additionele wensen.

ADO Den Haag zal, veelal in overleg met de NSP en/of de bezoekende club, beoordelen of de betreffende journalist in aanmerking komt voor een dagperskaart. Journalisten die een accreditatie krijgen toegewezen, kunnen hun dagperskaart vanaf twee uur voor aanvang van de wedstrijd afhalen bij de persingang van het bingoal Stadion.

Bij thuiswedstrijden van ADO Den Haag tegen Ajax, PSV en Feyenoord verloopt de accreditatieprocedure in zijn geheel via de NSP.

Het maken van beeld- en/of geluidsopnamen ten behoeve van radio, televisie, internet en/of mobiele toepassingen in welke vorm dan ook is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van ADO Den Haag.

TV en radio

Vertegenwoordigers van TV en radio van non-rightholders dienen zich aan te melden bij de club en kunnen na toestemming een dagperskaart ophalen bij de persingang en kunnen met deze dagperskaart het stadion in.

De televisierechten voor het seizoen 2022/2023 zijn onder de rechtenhouders verdeeld. Voor overige media is het niet toegestaan opnames te maken tijdens en van de wedstrijd. Zij kunnen voor het verkrijgen van beeldmateriaal contact opnemen met ADO Den Haag of zich direct wenden tot het Archief Beeld en Geluid in Hilversum. In de regel zijn aan het verkrijgen van beeldmateriaal kosten verbonden. Uitzending van beelden kan alleen na schriftelijke toestemming van ADO Den Haag. Er mag maximaal twee minuten per speelronde worden uitgezonden.

Het is alleen toegestaan om interviews af te nemen in de mixed zone, na afloop van de wedstrijd. Het maken van andere shots op andere momenten en plekken is niet toegestaan.

Niet-rechtenhouders zijn in beginsel media die geen recht hebben om wedstrijdbeelden uit te zenden. Zij hebben in principe toegang tot de stadions (de perstribune, de voor hen bestemde mixed zone en de perskamer) indien zij in het bezit zijn van een dagperskaart van ADO Den Haag. Dit geldt dus ook voor de lokale of regionale media. Na afloop van de wedstrijd kunnen niet-rechtenhouders hun interviews afnemen in de mixed zone die fysiek gescheiden is van de rechtenhouders zone. Deze interviews dienen altijd voor een Keuken Kampioen Divisie-backdrop te worden afgenomen. ENG Ploegen van niet-rechtenhouders krijgen op de dag van de wedstrijd alleen toegang tot de mixed zone en de persconferentie. Het is voor hen niet toegestaan in het stadion of op en langs het veld te filmen. De camera’s van niet-rechtenhouders dienen tijdens de wedstrijd achter te blijven in de bewaakte perskamer en mogen niet meegenomen worden op de perstribune. Pas bij de start van het eerste interview mag de camera worden aangezet.

(L-R)

Voor alle pers is er een aparte ruimte gecreëerd voor het afnemen van interviews na afloop van de wedstrijd: de mixed zone. Deze ruimte is te bereiken via de trap vanaf de perskamer naar beneden. Vanwege de beperkte ruimte in de mixed zone verlenen wij alleen toegang aan journalisten die een aanvraag voor een interview hebben ingediend. De hoofdtrainer stelt prijs op een korte nabespreking met zijn spelers. Daarom gaan spelers en technische staf direct na afloop van de wedstrijd naar de kleedkamer, waarna zij de media te woord zullen staan. De rightholders hebben hierbij een voorrangspositie; zij hebben tevens een eigen ruimte vlakbij de kleedkamers. Nadat de rightholders hun werkzaamheden hebben afgerond, kunnen de non-rightholders interviews afnemen. Interviews dienen te allen tijde te worden afgenomen voor de backdrops. Live TV heeft voorrang op niet-live TV en radio. Via de trappen omhoog kunt u vanuit de mixed zone weer terugkeren naar de perskamer. Om interviewaanvragen sneller te kunnen honoreren en ervoor te zorgen dat de spelers voor het douchen in de mixed zone verschijnen, maken wij kort voor het einde van de wedstrijd een lijst van verzoeken die via WhatsApp zijn doorgegeven. Deze zullen dan meteen na de wedstrijd worden gedeeld met de betreffende aangevraagde spelers of trainer.

Schrijvende pers

De door ADO Den Haag verstrekte dagperskaart/mixed zone kaart geeft toegang tot het perscentrum/mixed zone en de perstribune.

Na afloop van thuiswedstrijden krijgt de schrijvende pers de gelegenheid de spelers te spreken in de daartoe aangewezen mixed zone. Toegang tot de mixed zone geschiedt uitsluitend via de trappen vanaf de perskamer. Alleen personen in het bezit van een door ADO Den Haag verstrekte dagperskaart/mixed zone kaart hebben toegang tot deze zone.

Om interviewaanvragen sneller te kunnen honoreren en ervoor te zorgen dat de spelers voor het douchen in de mixed zone verschijnen, maken wij een lijst van de aanvragen die mondeling of via WhatsApp kort voor het einde van de wedstrijd worden doorgegeven.

In de Keuken Kampioen Divisie is er geen persconferentie. Het is dus enkel mogelijk om de trainer of spelers te spreken door het aanvragen van een interview die plaastvindt in de mixed zone beneden naast de persingang.

Fotografen

Fotografen dienen te beschikken over een door ADO Den Haag verstrekte dagveldkaart. Fotografen ontvangen een hesje dat hen toegang tot het veld geeft. Zij zijn verplicht om dit hesje te dragen wanneer zij het veld willen betreden. Dit geeft vrije toegang tot het perscentrum/mixed zone en het speelveld van het Bingoal Stadion. Na afloop van de wedstrijd dient men het hesje weer in te leveren.

Tijdens de wedstrijd is het voor fotografen toegestaan zich te begeven achter de doelen, of op het gedeelte voor de hoofdtribune van de achterlijn tot aan de 16 meter-lijn, aan die kant waar de grensrechter zich niet bevindt (zie rood gemarkeerde gebieden in onderstaand figuur).

Het is tijdens de warming-up niet toegestaan om voor de ADO Den Haag dug-out langs te lopen, te filmen of te fotograferen. Vanaf het middengedeelte of van achter de boarding uiteraard wel.

plattegrond klein persgebieden

Het is niet toegestaan om plaats te nemen vóór de reclameboarding. Verder is het niet toegestaan voor draaiende camera’s om langs het veld te lopen tijdens de wedstrijd. Remotecamera’s achter de beide doelen zijn op eigen risico toegestaan.

Mochten er onduidelijkheden zijn op het veld, dan kunnen cameramensen en fotografen terecht bij Jill Verreijdt. Zij is het eerste aanspreekpunt als persvoorlichter.

De kleedkamers, kleedkamergang, Business Club, Residentie Club, bestuurskamer, Senaatskamer, het spelershome en de kantoren van ADO Den Haag behoren niet tot het werkterrein van de media. De perskamer en mixed zone zijn werkterrein voor de pers, nadat beide teams na de wedstrijd in de kleedkamers zijn aanbeland. 

Perscentrum

Vanaf anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijden fungeert het perscentrum als ontvangstruimte voor de aanwezige journalisten. In het perscentrum kunnen journalisten en fotografen gratis gebruikmaken van draadloos internet. Op de tribune is het merendeel van de veertig plaatsen voorzien van elektriciteit. De perskamer zal anderhalf uur na de wedstrijd sluiten. Vertegenwoordigers van de media dienen het stadion via het trappenhuis bij de perskamer te verlaten.

Accreditatie bij topwedstrijden

Bij thuiswedstrijden waarbij de toeloop van verschillende media het aantal plaatsen op de perstribune naar verwachting zal overtreffen, schakelt ADO Den Haag de NSP in om de accreditatie te verzorgen. Contactpersoon bij de NSP is Marianne Verzijl. In geval van een dergelijke wedstrijd zal ADO Den Haag de mediavertegenwoordigers tijdig per e-mail op de hoogte stellen van de accreditatieprocedure. NSP-kaarthouders kunnen op www.nsp.nl al precies zien voor welk duel zij zich dienen aan te melden. ADO Den Haag probeert elke geaccrediteerde journalist bij wedstrijden die grote journalistieke belangstelling genieten een plek te geven. Wij hebben echter de beschikking over niet meer dan 40 plaatsen met desk. Het kan daardoor zo zijn dat u een andere plaats toegewezen krijgt. De mogelijkheid bestaat dat wij u geen toegang tot het stadion verlenen, omdat uw aanwezigheid niet dringend noodzakelijk is.

Parkeren

Journalisten kunnen alleen met een geldige parkeerkaart parkeren op de parkeerplaatsen P2 en P3. Wanneer de media-afdeling van ADO Den Haag uw accreditatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) heeft goedgekeurd, dan ontvangt u via e-mail van de afdeling Ticketing een parkeerkaart. Deze kunt u vanaf uw telefoon tonen, uiteraard is het ook mogelijk om een uitgeprinte versie mee te nemen. Uw parkeerkaart heeft een unieke code en zal door een medewerker worden uitgelezen. All Access-passen, passen van de NSP of andere perskaarten kunnen dus niet als parkeerkaart worden gebruikt. Indien u geen parkeerkaart toegewezen heeft gekregen, bestaat er een mogelijkheid op eigen kosten te parkeren op P1 of P4.

LET OP: op wedstrijddagen is P2 alleen te bereiken via de noordelijke aanrijroute via de A4 (afrit 8 Leidschendam), N14 of Zoetermeerse Rijweg en de Donau. Deze route is op de snelweg (A4 en A12) aangeduid met witte borden met een voetbal-icoon gevolgd door de letter ‘N’.

Persingang Kyocera Stadion

Interviews buiten wedstrijddagen

Aanvragen voor interviews met directie, staf, spelers en andere medewerkers van de club buiten wedstrijddagen dienen te worden ingediend bij de persafdeling van ADO Den Haag. Aanvragen kunt u bij voorkeur per e-mail indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef hierin duidelijk aan wie u wilt spreken, hoeveel tijd u nodig heeft en wat de insteek van het interview is. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Over het algemeen vinden de interviews plaats tijdens het wekelijkse persmoment na afloop van de training twee dagen vóór de eerstvolgende wedstrijd. 

Artikelen

Artikelen naar aanleiding van een interview (face-to-face of telefonisch) dienen zonder uitzondering vóór publicatie te worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De persafdeling van ADO Den Haag zal het artikel voor een check voorleggen aan de geïnterviewde speler of trainer.

Bijwonen trainingen

Persvertegenwoordigers dienen zich aan te melden bij de persafdeling voor het bijwonen van een traning. De trainingstijden zijn doorgaans te vinden op www.adodenhaag.nl.

Doorgaans zijn de spelers en de trainer twee dagen voor de eerstvolgende wedstrijd en na afloop van de training beschikbaar om vooruit te blikken op het komende duel. Verslaggevers kunnen zich aan het einde van de training melden op Sportpark Prinses Irene om daar te spreken met de aangevraagde spelers. Graag vernemen wij de aanvragen één dag voor het persmoment (voor 21.00 uur). Aanmeldingen lopen via Jill Verreijdt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is niet toegestaan om de trainingen te fotograferen/filmen tenzij anders afgesproken.