ADO Den Haag draait oefenpotje tegen vv Katwijk in tweede helft om en wint 3-2

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag Vrouwen laat Feyenoord niet nog eens ontsnappen

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag moet genoegen nemen met gelijkspel tegen FC Eindhoven

Lees het wedstrijdverslag

Seizoenkaart 2024-2025: Verleng nu en ontvang de thuiswedstrijden in de play-offs gratis

Lees meer

Nick Marsman in De Podcast

Lees meer
( 01 )
( 02 )
( 03 )
( 04 )
( 05 )
Volgende

Uitwedstrijd

Volgende

Uitwedstrijd

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag
Ma 29.04 20:00u
Volgende

Thuiswedstrijd

Bingoal Stadion
Vr 10.05 20:00u
ADO Den Haag - Jong PSV

Home

Het is zondag erop of eronder voor ADO Den Haag. Omstreeks 16.15 uur weten we of de club zich voor het eerst sinds 2011 mag opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Zelf speelt ADO Den Haag, negende op de ranglijst, om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Directe concurrent PEC Zwolle (achtste positie, de laatste plek die recht geeft op de play-offs) heeft evenveel punten (44) en neemt het uit op tegen AZ. Nummer zeven sc Heerenveen is ook nog binnen handbereikt. De Friezen spelen een thuiswedstrijd tegen bekerwinnaar Feyenoord en hebben twee punten meer dan ADO Den Haag en PEC Zwolle. Bekijk hieronder de scenario's voor het bereiken van die play-offs.

ADO Den Haag wint
Indien ADO Den Haag drie punten verovert tegen Roda JC, is er een grote kans dat de play-offs worden bereikt. Dat gebeurt alleen niet als PEC Zwolle wint bij AZ, en Heerenveen minimaal een punt pakt tegen Feyenoord. In het geval dat Heerenveen verliest van Feyenoord én PEC Zwolle niet weet te winnen van AZ is zelfs plek zeven een feit. Als zowel PEC Zwolle als Heerenveen drie punten pakt, grijpt ADO Den Haag zeer waarschijnlijk naast de play-offs. Tenzij wij bij Roda JC winnen met drie goals meer verschil dan PEC Zwolle wint.

ADO Den Haag speelt gelijk
Als ADO Den Haag één punt meeneemt uit Kerkrade, zijn wij sterk afhankelijk van PEC Zwolle. Verliest PEC Zwolle tegen AZ, is plek acht en dus een plek in de play-offs een feit. Mocht PEC Zwolle gelijkspelen, blijft het doelsaldo voor de Zwollenaren beter, en is ADO Den Haag dus uitgeschakeld voor de play-offs.

ADO Den Haag verliest
Mocht ADO Den Haag verliezen bij Roda JC bestaat er toch nog een kleine kans op plaatsing. Indien AZ met minimaal vier doelpunten verschil wint van PEC Zwolle en ADO Den Haag verliest met één doelpunt verschil zal plek acht en plaatsing bereikt zijn. Weliswaar is het doelsaldo met PEC Zwolle dan gelijk, maar heeft ADO Den Haag een beter onderling resultaat, want uit verloren we met 2-0 en thuis werd er met 4-0 van PEC Zwolle gewonnen. 

Eventuele speeldata
Als ADO Den Haag de play-offs bereikt, spelen we, ongeacht de eindpositie op de ranglijst, op woensdagavond 9 mei een thuiswedstrijd. Het tijdstip is nog niet bekend. Dat kan 18.30 uur of 20.45 uur worden. Op zaterdag 12 mei volgt dan de uitwedstrijd.

Tarieven thuiswedstrijd
Mochten we de play-offs halen, gelden de volgende tarieven voor de thuiswedstrijd:
Seizoenkaarthouders: €10
Losse tickets: €15
Houd de website zondag in de gaten voor meer kaartverkoopinformatie.