• Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 21 april 2024 12:15u
  • Bingoal Stadion

Twee keer dit seizoen verzuimde ADO Den Haag Vrouwen een duel met Feyenoord te beslissen en betaalde daarvoor een hoge prijs. Bij de derde ontmoeting maakten de Haagse vrouwen die fout zondag niet nog eens.

Een week nadat ADO Den Haag meer dan 90 minuten vergeefs op een door Heerenveen gemetselde verdedigingsmuur had gebeukt, was het deze keer in het eigen Bingoal Stadion binnen drie minuten prijs. Louise van Oosten werkte zich langs een tegenstander en gaf de bal voor. Met enige medewerking van de Rotterdamse defensie gleed topscorer Lobke Loonen de bal in het doel: 1-0. Na die welkome opsteker bleef de thuisploeg dominant. Manon van Raay zag een gevaarlijke trekbal onderschept. Na een blok op een poging van Shanique Dessing kopte Daniëlle Noordermeer de bal uit een hoekschop van Nikki IJzerman tegen een Feyenoorder aan. Terwijl de gasten ver van het doel van Barbara Lorsheyd werden gehouden, vuurde Kayra Nelemans na een korte corner naast. Van Oosten schotelde Dessing een nieuwe kans voor. Haar volley verdween eveneens naast het doel. Van Oosten vond Dessing nog eens met een hoge voorzet. Dit keer kopte zij voorlangs. Ook een laatste poging voor rust van IJzerman eindigde niet tussen de palen.

2024 04 21 ado den haag feyenoord 2

De tweede helft was nog geen drie minuten oud, of de Haagse vrouwen moesten al die gemiste mogelijkheden betreuren. Met de eerste serieuze poging op het doel scoorde oud-Hagenaar Celainy Obispo: 1-1. Het zou toch niet weer zo'n dag worden? Noordermeer wilde snel wat terugdoen uit een vrije trap, maar zag haar poging terugketsen van de muur. Een poging van Van Raay werd geblokt en Loonen zag een schot eindigen in de armen van de Feyenoord-goalie. Na een balverovering door Van Oosten probeerde Van Raay het van grote afstand. De bal vloog over.

Het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte gooide Chloë Vande Velde als pinch-hitter in de strijd. De Belgische international stond vijf minuten in het veld toen nog eens Van Oosten de Rotterdamse verdediging aan het wankelen bracht. Vande Velde zag haar kans schoon en stuurde een lob precies in de bovenhoek: 2-1 "Geweldige goal", appte oud-Feyenoorder John Metgod vanuit Dubai naar zijn zoon Dimitri, video-analist van ADO Den Haag Vrouwen.

Enthousiast aangemoedigd door de jeugdige fans was de Haagse ploeg vastbesloten de winst nu wel over de streep te brengen. De verdediging gaf helemaal niets meer weg. Aan de andere kant kwam Feyenoord nog eens goed weg toen Noordermeer de bal van dichtbij over kopte. Als toonbeeld van onverzettelijkheid werd Bo Vonk direct na het laatste fluitsignaal gehuldigd als GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd.