ADO Den Haag 1 - 1 FC Eindhoven
  • Zaterdag 20 april 2024 16:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag moest in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven genoegen nemen met een puntendeling. Nadat de Haagse formatie in de eerste helft op voorsprong kwam middels de eerste treffer van Van Wolfgang in Haagse dienst, wisten de Blauw-Witten in de tweede helft toch langszij te komen: 1-1

In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven koos hoofdtrainer Darije Kalezic voor een andere opstelling dan de afgelopen wedstrijden. Van der Sande keerde na zijn blessure weer terug in de basis en ook voor Esajas en Van Wolfgang was er een plek weggelegd. Alles met als doel om ADO Den Haag zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijden in de play-offs. Derijck en Vlak ontbraken in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde is vader geworden, waardoor hij niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn.

lr240420ab19621

ADO Den Haag moest al na ruim tien minuten spelen een domper verwerken. Aanvoerder Surmeli kon helaas niet meer verder spelen en moest al vroegtijdig gewisseld worden. Klas was zijn vervanger. Door de noodgedwongen wissel zakte Esajas een linie terug, waardoor Klas zijn plek op het middenveld mocht innemen.

Na een kwartier spelen kon de thuisploeg de eerste goede doelpoging noteren. Uit een voorzet van Van Wolfgang zette Van der Sande zijn hoofd tegen de bal. Ondanks de gemene stuit wist doelman Brondeel knap redding te bieden. Ook de bezoekers lukte het om een mogelijkheid op de openingstreffer af te dwingen, maar de inzet van Rottier was hiervoor te hoog.

ADO Den Haag had het overwicht en bleef druk naar voren geven, waardoor het spel zich veelal op de helft van FC Eindhoven afspeelde. Uiteindelijk worp het druk zetten haar vruchten af, nadat Schalk de bal meegaf aan Van Wolfgang en hij koelbloedig zijn eerste Haagse treffer binnenschoot! In de resterende minuten probeerde onder andere Waem het nog van afstand, maar dat mocht helaas niet baten. Zodoende leidde ADO Den Haag verdiend met rust: 1-0.

lr240420ab19487

De tweede helft begon niet zoals ADO Den Haag voor ogen had. De Hagenaars moesten al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker incasseren, nadat Limouri vrij kon inkoppen uit een corner. Nog geen tien minuten later waren het opnieuw de Blauw-Witten die een enorme kans kregen. De zojuist in het veld gekomen Lieder zag zijn inzet net naast het doel van Marsman verdwijnen. FC Eindhoven maakte gretig gebruik van de verslagenheid van ADO Den Haag, waardoor Limouri opnieuw de touwen probeerde te vinden. Marsman reageerde alert en voorkwam daarmee een voorsprong voor de bezoekers.

Aan de andere kant van het veld nam Schalk opnieuw het vijandelijk doel onder vuur, maar ook dit keer liet Brondeel zich niet verrassen. ADO Den Haag voerde meerdere wissels door en herpakte zich, waardoor het stadion weer massaal achter de ploeg ging staan. Desondanks bleef het zo dan en dan ongelukkig in de eindpass. Uiteindelijk liet ADO Den Haag de grootste kans op de 2-1 liggen, nadat de voorzet van Veerman voor het intikken was, maar niemand zich bij de tweede paal meldde. Ideho kon met een gericht en hard schot eveneens gevaarlijk worden, maar opnieuw stond de Eindhovense doelman een doelpunt in de weg. Ondanks de vele doelpogingen moest ADO Den Haag genoegen nemen met een puntendeling. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in een 1-1 gelijkspel.