ADO Den Haag 1 - 1 SC Telstar
  • Vrijdag 22 september 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

Voor ADO Den Haag was het de derde wedstrijd in acht dagen tijd. Na een overwinning in Groningen (0-1) en een gelijkspel bij FC Eindhoven (1-1), kwam op vrijdag 22 september hekkensluiter Telstar op bezoek. ADO Den Haag was de gehele wedstrijd de dominante ploeg, maar verzuimde Telstar echt pijn te doen. Het duel eindigde in 1-1.

Nadat hoofdtrainer Darije Kalezic de afgelopen twee wedstrijden koos voor een opstelling met vijf verdedigers, werd deze wedstrijd gekozen voor een klassieke 4-3-3. Dit had als direct gevolg dat Ideho aan de aftrap mocht verschijnen. Met deze extra aanvalsimpulsen schoot ADO Den Haag dan ook voortvarend uit de startblokken; al in de tweede minuut kon de eerste kans genoteerd worden op naam van Van der Sande. Vanaf een meter of 20 haalde de schaduwspits uit, maar helaas ging zijn schot over.

lr230922ab10119

Binnen tien minuten werd Van Mieghem door Ideho weggestuurd, hij speelde hij zijn directe tegenstander uit waardoor hij de bal -over de rest verdediging heen- weer terug kon leggen op zijn aangever. Ideho zette zijn hoofd tegen de bal, maar zag Houweling redding bieden. Nog geen tien minuten later vond een herhaling plaats. Van Mieghem zocht en vond Ideho opnieuw, maar ook dit keer ontsnapte Telstar aan een tegendoelpunt. De bezoekers hadden het zichtbaar moeilijk en konden in het eerste half uur alleen een kans(je) van Soares noteren.

In de tussentijd bleef de thuisploeg zoeken naar de openingstreffer. Veerman was dichtbij toen hij op aangeven van Klas de bal over doelman Houweling wilde heen wippen, echter liet de doelman zich niet verrassen en plukte de bal net op tijd uit de lucht. De aanval die daarop volgde had Houweling echter geen antwoord op. Een harde voorzet over de grond van Ideho werd feilloos binnen geschoten door Veerman. Zodoende was de spits al voor de derde wedstrijd oprij trefzeker. In de resterende tijd probeerde ADO Den Haag de score te verdubbelen middels diverse schoten van onder andere Klas en Van Mieghem. Ché was uiteindelijk nog het meest dichtbij de 2-0 nadat hij de vrije trap van Klas gericht op doel kon koppen. Ook nu zat Houweling er goed bij, waardoor de ruststand bleef hangen op 1-0.

lr230922ab19350

Beide ploegen startten ongewijzigd aan de tweede helft. Opnieuw was het de thuisploeg die gevaarlijk kon worden; Van der Sande kopte over en het geluk was niet aan Veerman zijn zijde toen hij zijn schot tegen de paal zag verdwijnen. Daarentegen kon Telstar zich wel gelukkig rekenen, nadat het eerste schot tussen de palen, ook direct raak was: 1-1. Vlak voor zijn wissel had Ideho zich onsterfelijk kunnen maken, nadat Van Mieghem hem in stelling had gezet. Helaas zat doelman Houwelingen er wederom goed tussen. Naast Hamdaoui, kregen ook Komljenovic en Struick nog speelminuten met als doel een extra goal te forceren. ADO Den Haag bleef de dominante partij en deed er alles aan om door de bus van Telstar heen te voetballen, maar helaas bleef het steken op een 1-1 gelijkspel.