Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 0 EVV
  • Derde Divisie Zondag
  • Zaterdag 11 januari 2020 17:00u
  • De Aftrap

Jong ADO Den Haag heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van coach Virgilio Teixeira wist concurrent EVV met 3-0 te verslaan. Koud in het veld waren Hugo Botermans en Killian van Mil van doorslaggevende waarde. Dat gold met name voor Botermans, die tweemaal scoorde.

Als trainer is het heerlijk als je de luxe hebt om twee goede aanvallers op de bank te hebben. Dan kan je wat forceren als het nodig is. En dat is precies wat er gebeurde in de wedstrijd van Jong ADO Den Haag tegen EVV op De Aftrap. Botermans en Van Mil kwamen een ruim kwartier voor het einde binnen de lijnen bij een 0-0 stand en maakten meteen, getergd als ze waren, het verschil.

Met winteraanwinst Robin Zwartjens (afkomstig van Jong FC Utrecht) voor het eerst in het veld was de eerste helft op De Aftrap niet bepaald om van te smullen. Desondanks waren er aan beide kanten meerdere kansen te noteren. Namens Jong ADO Den Haag was Mats van Kins dichtbij met een getoucheerd schot, kon Cain Seedorf een keer gevaarlijk uithalen en werkte debutant Zwartjens de bal over uit een corner.

Maar ook de bezoekers uit Echt kregen kansen. Zo was Bob Vankan tweemaal dreigend, maar was de grootste kans voor Rick Polman. Zijn schot na een ruim half uur was zeker niet slecht te noemen, maar Youri Schoonderwaldt had een geweldige redding in huis. Net zoals de goalie ook al zeer scherp optrad bij een poging van Vankan.

In de tweede helft had Jong ADO Den Haag de wind mee. Dat bleek niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk zo te zijn. De ploeg van Teixeira had namelijk een duidelijk overwicht en kreeg daardoor ook meerdere kansen. Onder meer via Seedorf, die drie mogelijkheden kreeg, maar het geluk niet aan zijn zijde had. Ook captain Niels van Wetten was dicht bij de 1-0, maar stuitte op de vuisten van doelman Michel Vercruysse.

Vlak voor het Haags Kwartiertje besloot Teixeira om een dubbele wissel door te voeren. Dat bleek een gouden zet, want Botermans en Van Mil bezorgden de thuisploeg drie punten. Van Mil zorgde direct met zijn eerste balcontact voor een fraaie assist op Botermans, die koel afrondde. De speaker had het doelpunt amper omgeroepen of Botermans maakte ook zijn tweede van de dag. Het boogballetje van de spits stuiterde mooi de kruising in. En alsof dat nog niet mooi genoeg was, zorgde Lance Duijvestijn in de 89ste minuut ook nog voor de 3-0. Opnieuw de aangever: Van Mil.

Zo waren de wissels dus beslissend op De Aftrap en wist Jong ADO Den Haag, ten koste van concurrent EVV, door te stomen naar het linkerrijtje. Teixeira en de zijnen bezetten nu, in ieder geval voor even, plek acht in de Derde Divisie.

Karakteristieken
Jong ADO Den Haag - EVV   3-0 (0-0)

Scoreverloop: 76. Botermans 1-0, 78. Botermans 2-0, 89. Duijvestijn 3-0.

Scheidsrechter: Remco Schul

Opstelling Jong ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Rieder, Boom, Zwartjens, Boasman; Van Wetten, Van Kins, Reemst (72. Botermans); Seedorf, Duijvestijn, Owobowale (72. Van Mil).

Opstelling EVV
Vercruysse; Kochanowski, Geenen, Van Hien, Ait Kassi; Gielen, Vankan, Simons; Van Dijck (72. Kindo Kamara), Polman, Beelen.

 

Auteur: Koen Jans