Terug naar resultaten
NEC 0 - 3 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Maandag 17 december 2018 12:00u
  • Sportcomplex De Eendracht

Wat begon als een regenachtige maandag, is een prachtige dag geworden voor het tweede elftal van ADO Den Haag. Niet alleen wonnen de Haagse beloften in een oefenduel keurig met 0-3 van NEC 2, maar werd er 's avonds door een resultaat op een ander veld ook bekend dat de ploeg van Virgilio Teixeira alsnog de kampioenspoule van de Reservecompetitie in mag.

Omdat ADO Den Haag 2 de afgelopen wedstrijden niet altijd thuis gaf, dreigde het ticket voor de sterkere voorjaarspoule van de Reservecompetitie op pijnlijke wijze uit Haagse handen te glippen. Een plek in de top-vijf was genoeg, maar door matige resultaten kon Excelsior op de slotdag nog passeren. Omdat de Kralingers echter in eigen huis met 1-2 verloren van VVV-Venlo/Helmond Sport 2, mag ADO Den Haag 2 alsnog de kampioenspoule in. Goed nieuws dus, zeker omdat daar een ticket voor promotie naar de Derde Divisie op het spel kan staan.

Dan de oefenwedstrijd van ADO Den Haag 2. Op het regenachtige Sportcomplex De Eendracht van NEC werd daar een prima oefenoverwinning geboekt door de beloften. Met onder anderen Indy Groothuizen, Robin Polley, Mats van Kins en Thijmen Goppel in de ploeg verliep de beginfase stroefjes. De formatie van Teixeira kwam daarna echter beter in het ritme. Dat kwam tot uiting in de score. Het werd 3-0, dankzij een goal van Benjamin Reemst in de eerste helft en treffers van Killian van Mil en Goppel in het tweede bedrijf. De beloften van ADO Den Haag hadden de score nog verder kunnen uitbreiden, maar onder meer de paal (Van Mil) en slordigheden voor het NEC-doel stonden grotere cijfers in de weg. Dat mocht de pret echter niet drukken voor de beloften, die zich dus kunnen opmaken voor de kampioenspoule.

Naast ADO Den Haag 2 hebben zich negen andere ploegen geplaatst voor de kampioenspoule: Heracles Almelo 2, FC Twente 2, NEC 2, FC Emmen 2, PEC Zwolle 2, Fortuna Sittard 2, Feyenoord 2, Willem II 2 en RKC Waalwijk 2.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Rieder, Amofa, Achahbar, Van Wetten, Heijberg, Van Kins; Goppel, Amatkarijo, Reemst.