RKC Waalwijk 1 - 3 ADO Den Haag
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 17 september 2018 18:30u
  • Mandemakers Stadion

ADO Den Haag 2 staat na drie wedstrijden in de reservecompetitie (Poule B) nog op de volle negen punten. Na de overwinningen op Feyenoord (2-1) en FC Dordrecht (1-2) werd ook RKC Waalwijk aan de zegekar gebonden door de ploeg van Virgilio Teixeira. Het werd maandagavond 1-3 op bezoek bij de Brabantse club.

De beloftenploeg van ADO Den Haag heeft het hele seizoen eigenlijk al de smaak te pakken en schoot in Waalwijk meteen weer uit de startblokken. Chovanie Amatkarijo was het eindstation van een flitsende aanval en zag zijn schot uiteenspatten op de kruising. Daarmee werd de toon direct gezet door de geel-groenen, die door bleven drukken. Dat leidde na een kwartier bijna tot de 0-1, ware het niet dat de kopbal van Maarten Reijneveld geen doel trof. De spits was tien minuten later echter wel trefzeker. Mats van Kins werd na een goede actie neergelegd door de RKC-goalie, waardoor Reijneveld vanaf elf meter de score kon openen. Amatkarijo en Maarten Rieder kregen de kans om er 0-2 van te maken, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na de theepauze was het wel vrij snel raak, maar de goal viel wel aan de andere kant. RKC Waalwijk kwam door via de rechterkant en wist met een droge schuiver in de verre hoek tot scoren te komen: 1-1. Even daarvoor belandde een waarschuwingsschot van de thuisploeg - op papier speelde ADO Den Haag 2 overigens thuis, maar de wedstrijd was wegens voorbereidingen op Prinsjesdag fysiek verplaatst - al op de paal.

Het was even de vraag welke kant het vervolgens op zou vallen. Het kon beide kanten op, maar ADO Den Haag 2 bleek doortastender dan de Waalwijkers. In de 82ste minuut zorgde Rieder namelijk voor een nieuwe Haagse voorsprong, door raak te knikken vanuit een scrimmage. RKC zocht andermaal de gelijkmaker en drong aan, maar in de blessuretijd wist Yahya Boussakou de zege veilig te stellen. De invaller kopte raak uit een vrije trap. Het is alweer de tweede kopgoal van het seizoen voor de kleine buitenspeler.

Opstelling ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt; Polley, Muringen, Pinas, Amofa; Rieder, Van Kins, Van Huffel; Goppel, Reijneveld, Amatkarijo.