Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 4 Feyenoord
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 07 maart 2016 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

De beloften van ADO Den Haag zijn de finalepoule begonnen met een nederlaag. De mannen van coach Ger van Weelden moesten maandagavond hun meerderen erkennen in Jong Feyenoord. De Rotterdamse formatie won in het Kyocera Stadion met 2-4. De goals van de thuisploeg werden gemaakt door Giovanni Korte.

Zowel ADO Den Haag als Feyenoord traden aan met de nodige spelers uit de hoofdselectie. Aan Haagse zijde stonden onder meer Gianni Zuiverloon, Dennis van der Heijden en Kyle Ebecilio in de basis. De Rotterdammers konden beschikken over topnamen zoals Jan-Arie van der Heijden, Marko Vejinovic en Renato Tapia.

De wedstrijd kende een stormachtig begin, vooral van Feyenoord-kant. Al binnen vijf minuten waren Bilal Basacikoglu en Tapia dichtbij een doelpunt, maar Robert Zwinkels stond twee keer in de weg. In de achtste minuut was het wel raak voor het team van coach Patrick Lodewijks. Een voorzet werd niet goed weggewerkt door Ebecilio, die zo in de voeten van Simon Gustafson kopte. De Zweed haalde in één keer uit, en succesvol: 0-1.

Feyenoord leek in de beginfase over ADO Den Haag heen te lopen. Zeker toen het een penalty kreeg, nadat Zuiverloon een speler had neergehaald. Anass Achahbar kon het buitenkansje niet benutten: Zwinkels redde uitstekend. De doelman zag zijn ploeg even later op gelijke hoogte komen. Vanuit een snelle counter legde Korte aan op ‘randje zestien’. Zijn pegel belandde op schitterende wijze in de kruising.

Na de 1-1 kon ADO Den Haag het tempo van Feyenoord maar moeizaam bijbenen. Dat de Rotterdammers, met Basacikoglu als gevaarlijkste man, dan ook weer scoorden, was geen toeval. Het doelpunt moest wel uit een standaardsituatie komen. Een strakke vrije trap van Vejinovic deed Zwinkels aan de grond genageld blijven staan. 1-2 voor Feyenoord. Dat bleek tevens de ruststand.

Direct na de pauze leek Feyenoord het duel te beslissen. Achahbar had twee keer de derde treffer voor zijn team op de schoen. Maar de spits mikte onfortuinlijk op de lat en de paal. Zo kon het gebeuren dat ADO Den Haag wederom de gelijkmaker produceerde. Hector Hevel leverde een prachtige voorzet af op Korte. Die aarzelde niet, en zorgde voor de 2-2 met een heerlijke volley in de verre hoek.

In het vervolg van de tweede helft stelde Feyenoord orde op zaken. Bij de 2-3 was Gustafson alert. Die zag eerst dat Zwinkels een inzet van Basacikoglu wegtikte. De keeper deed dat zo voor de voeten van Gustafson, die alleen tegen de bal aan hoefde te lopen. Een kwartier voor tijd gooide Achahbar de wedstrijd definitief in het slot, nadat hij en miscommunicatie tussen Zwinkels en Danny Groos genadeloos afstrafte: 2-4. Ondanks nog een schot van Korte op de lat zou het bij die zes goals blijven.

Volgende week reist ADO Den Haag af naar Friesland. Daar staat het duel met Jong sc Heerenveen op het programma. Op maandag 14 oktober wordt er om 18.30 uur afgetrapt op Sportpark Skoatterwald.

Karakteristiek

Jong ADO Den Haag – Jong Feyenoord 2–4 (1-2)

Scoreverloop: 8. Gustafson 0-1, 14. Korte 1-1, 30. Vejinovic 1-2, 54. Korte 2-2, 67. Gustafson 2-3, 74. Achahbar 2-4

Scheidsrechter: Christian Mulder

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; David, Zuiverloon, Groos, Owobowale (46. Dekker); Den Otter, Ebecilio, Hevel; Korte, Van der Heijden (46. Baggerman), Van der Wilden (67. Ben Amar)

Opstelling Jong Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Verdonk, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Tapia; Basacikoglu, Achahbar, Schuurman

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout