Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 0 SC Heerenveen
  • Oefenduel
  • Maandag 03 november 2014 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

Jong ADO Den Haag heeft Jong sc Heerenveen in oefenverband met ruime cijfers aan de zegekar gebonden. De equipe van hoofdtrainer Ger van Weelden trok terecht aan het langste eind, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de 4-0 eindstand ietwat aan de geflatteerde kant was.

Op het wedstrijdformulier stond dat Jong ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen een vriendschappelijke wedstrijd betrof, maar aan niets viel af te lezen dat het om een oefenduel ging. Al direct vanaf de aftrap stelden de Friezen de Haagse verdediging op de proef, respectievelijk met een hard schot op doel na een schitterende hakbal vanaf de flank en een gevaarlijk ogende hoekschop.

Jong ADO Den Haag toonde zich echter allerminst onder de indruk en probeerde meerdere tegenstoten te verzorgen. Helaas ontbrak het bij vlagen aan een gebrek aan scherpte, waardoor de steekballen naar de vleugels meermaals buiten de lijnen belandden. Ook een snoeihard schot van Mitchell de Vlugt kon na ruim een kwartier niet voor dreiging zorgen. Ondanks de gemiste kansen hadden de aanwezige supporters geen reden tot klagen. Beide ploegen oogden gretig en fysieke duels werden niet geschroomd, waardoor de oefenkrachtmeting alsnog de nodige cachet kreeg.

Halverwege de eerste helft kreeg Jong sc Heerenveen een niet te missen kans. Pascal Huser hoefde de bal alleen nog in het doel te schieten, maar een schitterende reflex van doelman Tim Coremans voorkwam een achterstand. Aan de andere kant van het veld zorgde Jong ADO Den Haag voor gevaar. Eerst stelde een afstandsschot van Papito Merencia keeper Robin Kist op de proef, vervolgens leek Segun Owobowale via de kluts tot scoren te komen. Echter was het buitenspel.

Toch was het de club uit de Residentie dat de leiding nam. In de 34ste minuut werkte aanvoerder Timothy Derijck de bal in het Friese doel, al moest daar wel een enorme keepersblunder van Kist aan te pas komen: 1-0. Derijck stond goed op te letten toen de 19-jarige Nederlander de bal niet klemvast had. Na de verkregen voorsprong speelde Jong ADO Den Haag de eerste helft keurig uit.

Jong ADO Den Haag begon de tweede helft zoals het de eerste eindigde: als bovenliggende partij. Dat leverde een snelle margeverdubbeling op. Owobowale, die rechts in het penaltygebied stond gepositioneerd, vond De Vlugt. Laatgenoemde zorgde met een lage schuiver in de linkerhoek voor de 2-0. Het derde doelpunt van Jong ADO Den Haag volgde in rap tempo. Deze keer was het Owobowale zelf die tot scoren kwam. Hij deed dat middels een zuiver schot in de bovenhoek, al was het applaus vanaf de tribunes ook voor de assistgever. Tom van Veen legde de bal met zijn hak heerlijk klaar.

Na de 3-0 kwam Jong sc Heerenveen beter in de wedstrijd, al creëerde het niet tot nauwelijks mogelijkheden. Pas in de twintigste minuut drukte Jong ADO Den Haag het gaspedaal weer in en kreeg bezorgde het Kist alsnog een lastige avond. De Vlugt bereikte Xander Houtkoop, maar zijn schot leverde slechts een hoekschop op. Daarna kreeg een combinatie tussen Tyronne Ebuehi, Owobowale en De Vlugt met een schot over het doel een teleurstellend en onverdiende afronding.

Waar het begin zo sprankelend was, daar ging de ontmoeting uit als een nachtkaars. Een pover schot van de in het veld gekomen Sergio Calor werd gevolgd door twee inzetten aan Friese zijde. Een schot van Huser had de 3-1 moeten zijn, maar voor de tweede keer stond een reflex van Coremans een uitdoelpunt in de weg. Niet veel later volgde een afstandsschot van Pelle van Amersfoort. Zijn inzet raasde ternauwernood langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord kwam er via Merencia, die oog-in-oog met Kist de bal rustig in de diagonale benedenhoek schoof: 4-0.

Een uitstekend resultaat voor Jong ADO Den Haag, dat begin september nog met 1-0 verloor van Jong sc Heerenveen. Op 24 november hervat de club uit de Hofstad de Beloftencompetitie. Dan sluit het Divisie C af met een uitwedstrijd tegen Jong VVV-Venlo/Helmond Sport.

Twee van de vier doelpuntenmakers, Owobowale en Merencia, tot nu toe nog vaak terug te vinden op de bank bij het eerste

Jong ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen 4 – 0 (1 – 0)
Scoreverloop: 34. Derijck 1-0, 50. De Vlugt 2-0, 54. Owobowale 3-0, 88. Merencia 4-0
Scheidsrechter: Louis Duarte
Opstelling
Jong ADO Den Haag: Coremans, Ebuehi, Bulut (72. Yang), Derijck ©, Fecunda (61. Younes Seghrouchni), Nieuwenhuis, Owobowale, Merencia, Van Veen, De Vlugt, Houtkoop (77. Calor)
Jong sc Heerenveen: Kist, Nijhove (58. Bikel), Streutker, Warmolts ©, Raitala, Chacon, Huser, Huizing, Dalgaard, Van Amersfoort, Varga

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner