Wij zijn de selectie van ADO Vrouwen. Dagelijks proberen wij allemaal het beste uit onszelf te halen. Niet alleen binnen de lijnen, maar – als rolmodel voor jonge meisjes in Haaglanden – ook daarbuiten.

Hieronder leest u meer over wie wij zijn, waar wij vandaan komen en waar we naar toe willen. Om de volgende stap te zetten hebben wij echter uw steun nodig! Elke euro die wordt gedoneerd, zorgt ervoor dat wij weer een stukje dichter bij onze doelen komen.

Onze historie

Sinds de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 spelen wij op het hoogste vrouwenvoetbal niveau in Nederland en daarmee zijn wij een van de vier Eredivisieclubs van het allereerste uur.

In onze relatief korte historie hebben we bewezen tot de absolute top van het Nederlandse vrouwenvoetbal te behoren; in het seizoen 2011/2012 behaalden wij ‘de dubbel’ door landskampioen te worden en de KNVB Beker te winnen en afgelopen seizoen werd de KNVB beker geprolongeerd.

Onze identiteit

Al meer dan honderd jaar staat ADO Den Haag voor onverzettelijkheid, geloof in eigen kunnen, tegen niemand opkijken. Kortom, Haagse bluf, belichaamd in iconen als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker en Martin Jol.

Deze karaktereigenschappen zijn ook van toepassing op ADO Den Haag Vrouwen. Feitelijk zijn wij de vrouwelijke vertaling van Haagse bluf. Noem het Haagse bluf met een female touch. Oftewel "powervrouwen op noppen".

Wij zijn jonge ambitieuze meiden die werkelijk waar alles over hebben voor onze sport. In de meeste gevallen combineren wij daarvoor een studie met een of meerdere bijbaantjes en zes keer in de week trainen of wedstrijden spelen. Onze situatie is dan ook veel meer te vergelijken met Olympische sporters dan met onze mannelijke collega’s uit het betaalde voetbal.

Onze droom

Onder het motto "Meer voor Vrouwen" willen wij een platform bieden aan alle Haaglandse meisjes en vrouwen om ook uit te groeien tot powervrouwen. En wel in de breedste zin van het woord.

Voor jonge talentvolle voetballende meisjes betekent dit het perspectief op een topsportcarrière. Voor anderen via clinics en de inzet van onze heldinnen een steun in de rug om aan het zelfvertrouwen te bouwen. Alles met als doel een impactvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ambitieuze vrouwen die geloven in succes uit eigen kracht.

Op het veld willen wij op termijn ook in Europa een structurele rol van betekenis gaan spelen. Vorig seizoen hebben wij daar met ons eerste optreden in de UEFA Women’s Champions League al aan kunnen ruiken. Die positie gaat ons helpen om ook buiten de lijnen een steeds krachtigere bijdrage te leveren aan de maatschappij. Jonge meisjes die meer bewegen en sterker in hun schoenen staan is hierbij ons doel.

Onze uitdaging

Vrouwenvoetbal is dé snelst groeiende sport van het moment. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de aandacht voor onze sport over 10 jaar van een geheel andere orde zal zijn. Maar zover is het helaas nog niet. Het vrouwenvoetbal staat nu nog in de kinderschoenen. Daardoor is de media-aandacht voor vrouwenvoetbal beperkt en zonder substantieel bereik is het nou eenmaal lastig om de benodigde inkomsten uit sponsoring te realiseren.

Om aan de top te blijven in Nederland zijn de juiste randvoorwaarden in de vorm van technisch en medische begeleiding en de faciliteiten een absolute vereiste. Ondanks de bijdragen van een trouwe groep overtuigde sponsoren is de komende jaren structureel behoefte aan additionele financiële ondersteuning. Hiervoor wenden wij ons tot een ieder die gelooft in de kracht van onze Haagse Heldinnen op het veld en daarbuiten.

Bekijk onze website

Bezoek de website van ADO Power Vrouwen

Bezoek de website van ADO Vrouwen