ADO Den Haag heeft in de strijd om het kampioenschap weer de 3 punten gepakt. Op “De Aftrap” werd zeer eenvoudig met ruime cijfers gewonnen van RKDEO.

In de eerste tien minuten kreeg ADO Den Haag al een paar kansjes. Het was Mike van Duinen die de grootste kreeg want hij mocht alleen doorlopen richting de doelman van de bezoekers. Het vizier van de spits stond alleen nog niet op scherp. Binnen het half uur kreeg ADO Den Haag nog 2 zeer grote kansen. Een hakbal van Mike van Duinen en een hard schot van Boy Wotte miste echter het doel. In de 37ste minuut was het dan wel raak. Een intikker van Boy Wotte zorgde voor de verdiende 1-0. Een minuut later was de wedstrijd eigenlijk al beslist want Niels van Pelt kon met een harde knal binnen de zestien meter binnen schieten. Toch kreeg RKDEO nog een goede kans op de aansluitingstreffer voor rust maar de bal werd knap van de lijn gehaald.

De tweede helft kende hetzelfde beeld als de eerste. ADO Den Haag viel aan maar miste de kansen. Twintig minuten voor tijd kon uiteindelijk Mike van Duinen zorgen voor de 3-0. Dezelfde Mike van Duinen maakte vlak voor tijd ook nog zijn tweede van de middag en dit resulteerde in de 4-0 eindstand. Volgende week speelt ADO Den Haag opnieuw een thuiswedstrijd, dan is UDO de tegenstander.

Scheidsrechter: De heer P. Korsius

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Cedric Ake, Kevin Schutte, Patrick Batist (66ste min Tomas Tavilla), Jordy Strooker, Diederick Hoogerwaard (61ste min Jop Verhagen), Ferry de Jong, Niels van Pelt, Mike van Duinen, Ramon Ripson (76ste min Aschraf Artimi), Boy Wotte.