ADO Den Haag A1 behaalde een goede overwinning op Feyenoord/Excelsior A1, terwijl ADO Den Haag B1 helaas bij Sparta B1 het onderspit dolf. Goede overwinningen in de strijd voor het kampioenschap waren er voor ADO Den Haag B2 tegen ASWH en ADO Den Haag C2 tegen Ajax C2.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord/Excelsior A1 2 – 0
ADO Den Haag A1 heeft de weg naar boven ingezet door op De Aftrap Feyenoord/Excelsior A1 met 2-0 te verslaan. In een gelijk opgaande eerste helft duurde het tot de 20e minuut totdat ADO Den Haag een aantal kansen kreeg. Een voorzet van rechts bereikte Thomas Verheijdt net niet, een stift van Robin de Heij ging net naast. Hierna kreeg Feyenoord/Excelsior een aantal kansen, maar keeper Murat Ozcan verkeerde in grootste vorm en hield persoonlijk de ruststand op 0-0. In de 2e helft was ADO Den Haag meer in balbezit en had een optisch overwicht zonder tot grote tot grote kansen te komen.

In de 58e minuut maakte Steven Sanchez Angulo een goede actie, maar in plaats van zelf te schieten belande zijn voorzet achter de inlopende spitsen. In de 70e minuut een grote kans voor Feyenoord/Excelsior, maar het schot gin net over. In de 83e minuut kwam ADO Den Haag onverwacht op voorsprong, uit een voorzet van Justin Lopes kopte Hicham Faik tegendraads in 1- 0. Enkele minuten later besliste Thomas Verheijdt door na een afgeslagen aanval beheerst vanaf 25 meter de 2-0 in het lege doel te schieten. Een verdiende overwinning voor ADO Den Haag A1 in de strijd tegen degradatie.

Scheidsrechter: De heer D. Otto

Opstelling: Murat Ozcan, Serghinio Hijnes, Ricardo Samoender, Steve van Kesteren, Justin Lopes, Tom Broekhuizen, Robin de Hey, Adil Tihouna, Thomas Verheijdt, Hicham Faik, Steven Sanchez Angulo.

Sparta R. B1 – ADO Den Haag B1 1 – 0
Vandaag ging ADO Den Haag B1 op bezoek bij Sparta B1, dat in de competitie een aantal plaatsen hoger staat genoteerd dan de Haagse ploeg. Op papier een lastige klus dus om te klaren. Al na 5 minuten hielp ADO Den Haag de gasten uit Rotterdam in het zadel. Simpel balverlies gaf Sparta de mogelijkheid om snel om te schaken en via twee balcontacten werd de rechtsbuiten van Sparta in scoringspositie gebracht die dit buitenkansje benutte. 1-0.

In het verdere verloop van de 1e helft bleef Sparta de bovenliggende partij en wist dit gelukkig voor ADO Den Haag niet in doelpunten om te zetten. De Haagse ploeg gaf de 2e helftmeer tegengas maar moest toch toezien dat Sparta niet van plan was om thuis de punten te laten liggen. De thuisploeg liet diverse mogelijkheden onbenut en Mark Steekelenburg wist zelfs nog een strafschop te pareren. Omdat ook de lat nog een treffer voor Sparta in de weg stond en ADO Den Haag een mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren onbenut liet werd na 80 minuten spelen de eindstand van 1-0 bereikt.

ADO Den Haag B2 – ASWH B1 2-0
ADO Den Haag B2 kende een goede voorbereiding voorafgaande aan de trip naar India. ASWH werd met 2-0 verslagen. ADO Den Haag begon sterk en de eerste 10 minuten speelden zich volledig af op de helft van ASWH. Grote kansen werden vooralsnog niet gecreëerd. Daarna verslapte het positiespel en met name in de omschakeling kon de tegenstander wat verder van de eigen goal afspelen. Na een half uur stelde ADO Den Haag echter orde op zaken en op slag van rust resulteerde dat in een doelpunt. Marc Du Chatenier werd onreglementair naar de grond gewerkt binnen de 16, waarop Robin van der Meer niet faalde vanaf de stip. De tweede helft was puur eenrichtingsverkeer.

Echter, zoals wel vaker dit seizoen, had ADO Den Haag B2 ook vandaag weer grote moeite om kansen om te zetten in doelpunten. Binnen 10 minuten was Demelzo Verbeek 2 keer van dichtbij niet scherp , raakte Chris Rog met een technisch begaafde karatetrap de kruising en waren Rodney van der Meijs en Faris Afifi ook nog dichtbij een treffer. Gelukkig liet ADO Den Haag zich niet van de wijs brengen en bleef het opzoek naar de beslissing in de wedstrijd. Die kwam 10 minuten voor tijd. Danny Bakker nam de bal uit een afgeslagen hoekschop met zijn chocoladebeen vol op de pantoffel en schoot onhoudbaar in de kruising. Door dit resultaat blijft ADO Den Haag virtueel koploper in de competitie.

Sparta R. C1 – ADO Den Haag C1 4 – 1
Vandaag speelde ADO Den Haag C1 tegen koploper Sparta. Sparta begon wat beter aan de wedstrijd en in de 13e minuut maakte Sparta 1-0, Hierna kwam ADO iets beter in de wedstrijd, dit leidde echter niet tot kansen en op een vervelend moment 5 min voor de rust kwam Sparta op 2-0. De tweede helft begon ADO wederom niet goed en in de 50e minuut besliste Sparta de wedstrijd met de 3-0. Hierna nam Sparta wat gas terug en kreeg ADO in de 65e minuut een strafschop mee. Deze werd benut door Hector Hevel wat de 3-1 betekende. Hierna ging ADO 1 op 1 spelen om nog de aansluitingstreffer te forceren, helaas voor ADO profiteerde Sparta van de geboden ruimte en scoorde zij in de 67e minuut de 4-1, wat ook de eindstand was.

Ajax C2 – ADO Den Haag C2 2 – 4
ADO Den Haag C2 speelde vandaag een wedstrijd tegen de koploper Ajax. Het was duidelijk vanaf het begin dat ADO Den Haag maar met 1 missie kwam en dat was winnen. ADO Den Haag speelde als een hecht team en het spel golfde op en neer. Vlak voor rust gaf Jerdy Schouten een slim passje aan Tom Plezier, die met links keihard uithaalde 0-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft bleef ADO Den Haag gedisciplineerd spelen. In de 53ste minuut brak Younes Seghrouchni door over rechts en bracht met een harde schuiver de stand op 0-2. ADO Den Haag wilde gelijk doordrukken en dat resulteerde in de 60ste minuut in tot 0-3, doelpunt door Tom Plezier. Ajax scoorde in de 65ste minuut de 1-3.

Het leek nog even spannend te worden, maar in de 70ste minuut maakte Younes Seghrouchni daar een einde aan, 1-4. De scheidsrechter liet nog iets langer doorspelen waardoor Ajax de eindstand op 2-4 bracht. ADO Den Haag heeft vandaag een fantastische teamprestatie geleverd.

ADO Den Haag D1 – DWS D1 2 – 2
ADO Den Haag D1 speelde vandaag een wedstrijd tegen DWS. ADO Den Haag begon de eerste helft heel slecht. De thuisploeg uit Den Haag kreeg in de 2e minuut een tegendoelpunt. Nadat de trainer de spelers wakker had geschud ging ADO Den Haag weer voetballen. DWS speelde voornamelijk de lange bal en creëerde geen kansen. Nadat ADO Den Haag druk ging zetten kwam de bal bij Yani Bouras terecht, hij scoorde en ADO Den Haag kon weer normaal gaan voetballen. Paar minuten later kwam de bal weer bij Yani Bouras terecht. En zoals iedereen al gedacht had, het was Yani Bouras die weer scoorde en de ruststand op 2-1 zette. De 2e helft creerde ADO Den Haag veel kansen, maar maakte deze niet af.

De bal ging over en weer en beide ploegen speelden heel onrustig. Door het spel dat DWS speelde was ADO Den Haag in de 50e minuut in slaap gevallen. DWS kreeg een corner en doordat het chaotisch was in het strafschopgebied kreeg DWS hun 2e kans waaruit de 2-2 eindstand op het bord kwam.