Nadat in september 2009 ADO Den Haag de deuren had opengezet om als derde leercentrum van Nederland kinderen te ontvangen, heeft Playing for Success niet stil gezeten.

Vorige week opende FC Utrecht een leercentrum en zij waren de achtste voetbalclub (FC Zwolle, PSV, Vitesse, FC Groningen, Feyenoord, NAC gingen hen al voor). Vijf andere clubs zijn in een vergevorderd stadium om binnen afzienbare tijd een leercentrum te kunnen openen. Een aantal keer per jaar komen de leerkrachten van de leercentra bij elkaar om te overleggen. Het lesprogramma wordt van de bezoekende club bekeken en de leerkrachten houden dan een presentatie. Ook worden de nieuwste snufjes op het gebied van ICT gepresenteerd door SKOOL automatisering uit Eindhoven.
Afgelopen vrijdag kwamen de leerkrachten van de clubs naar ADO Den Haag toe. Daar hebben de leerkrachten van PfS Den Haag hun lesprogramma gepresenteerd in de Senaatskamer. Er was vooral veel bewondering over hoe het personeel van ADO Den Haag ook meewerkt aan het programma. De kinderen gaan namelijk bijvoorbeeld een middag een kijkje achter de schermen nemen bij de keuken, bij de persvoorlichter en bij de Fanshop. Nieuw is ook de speciale tekenles van Marcello, de kunstenaar van de welbekende ADO Den Haagvoetbalplaatjes. Ook hij doet belangenloos mee om van het project een succes te maken.
Aan het einde van de ochtend gaf Lex Schoenmaker nog een rondleiding aan de leerkrachten van de andere clubs die wel eens een kijkje achter de schermen bij ADO Den Haag wilde nemen. ADO Den Haag zit op het gebied van voetbal in de lift en ook sociaal-maatschappelijk gaat het voor de wind. Al ongeveer 165 kinderen hebben het project Playing for Success met succes afgerond en de volgende groepen staan al te popelen om te beginnen.
Playing for Success (PfS) verbindt leren met de uitdagende wereld van het topvoetbal. Het stadion, het topsportklimaat en het succes van de voetballers dragen allemaal bij aan een omgeving die jongeren van 9 tot 14 jaar stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties. PfS heeft zijn oorsprong in Engeland en is onlangs door KPC Groep naar Nederland gehaald. ADO Den Haag was met de opening van een PfS leercentrum, gevestigd in het perscentrum in het ADO Den Haag Stadion, één van de koplopers van het betaald voetbal in Nederland. Het nieuwe leercentrum, is ingericht met speciaal ontwikkelde (les)materialen en ultramoderne multimedia. De kinderen worden gedurende een periode van 10 weken, ca. 2 uur per week, begeleid door gekwalificeerd personeel, bestaande uit 3 leerkrachten en 2 MBO stagiairs. De groepen zijn klein: maximaal 15 kinderen.