ADO Den Haag en de gemeente Den Haag blijven de komende periode bij de thuiswedstrijden van AZ in de Eredivisie de helpende hand bieden aan de Alkmaarders. Burgemeester Paulien Krikke heeft AZ op verzoek de mogelijkheid gegeven om tot de winterstop alle thuiswedstrijden in de competitie in het Cars Jeans Stadion in Den Haag te laten spelen. Op het duel met Ajax na.

Paulien Krikke: “De twee wedstrijden die AZ al hier in Den Haag heeft gespeeld zijn uitstekend verlopen, dus helpen we ze graag uit de brand.” Er wordt dus een uitzondering gemaakt voor de wedstrijd tegen Ajax op 15 december aanstaande. “Dat is uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid een niet aanvaardbaar risico en dat sta ik niet toe”, stelt de burgemeester.

Krikke is positief over de ervaringen van de afgelopen weken, zowel op het vlak van politie- en stewardbezetting als op het gebied van verkeer en parkeren. Ook verliep de samenwerking tussen de gemeente, ADO Den Haag, AZ en de politie-eenheden soepel. Pauline Krikke: “Fijn dat ADO Den Haag zich flexibel opstelt. En ik vind het mooi om te zien dat de aanhang van ADO Den Haag het waardeert dat ‘hun’ stadion deze hulp in nood biedt.”

In de speelschema’s van ADO Den Haag en AZ zitten geen conflicten, maar in een aantal weekenden zal er wel tweemaal in het Cars Jeans Stadion gespeeld worden. Eerder werd al bekend dat AZ de thuiswedstrijden in de poulefase van de Europa League ook in het Cars Jeans Stadion zal spelen. De Alkmaarse club heeft geloot tegen Manchester United, Astana FK en FK Partizan.