ADO Den Haag en de gemeente Den Haag blijven bereid om AZ te helpen en hebben daarom het Cars Jeans Stadion laten aanmelden bij de UEFA. De Alkmaarse club moest woensdag aan de Europese bond laten weten waar de eventuele thuisduels in de groepsfase van de Europa League gespeeld gaan worden, anders zou de club worden gediskwalificeerd. Donderdag is de laatste wedstrijd in deze ronde, uit tegen Royal Antwerp FC, en wordt bekend of de groepsfase ook daadwerkelijk is gehaald door AZ.

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, besloot woensdag AZ toestemming te geven het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag bij de UEFA aan te melden. “Als AZ nu geen speellocatie kan opgeven heeft dit voor AZ diskwalificatie door de UEFA tot gevolg, dat is heel ernstig. Als ADO Den Haag ooit in de problemen komt zoals AZ dit seizoen, dan hoop ik ook dat iemand ons te hulp schiet”, zegt Krikke, die overlegd heeft met de Alkmaarse burgemeester en de Politie Eenheid. “De eerdere wedstrijden die AZ deze zomer in het Cars Jeans Stadion heeft gespeeld zijn goed verlopen, ook door de gastvrijheid van de directie, alle medewerkers en de supporters van ADO Den Haag. Dit geeft mij alle vertrouwen dat ook deze eventuele Europa League-wedstrijden prima in Den Haag gespeeld kunnen worden.”

Namens ADO Den Haag geeft Marcel van der Holst (Manager Stadion, Veiligheid & Wedstrijdorganisatie) aan dat de Haagse club AZ graag de helpende hand blijft bieden. “De situatie waar AZ mee te kampen heeft is nog steeds precair. Het blijft een club in nood en daarom staan wij ervoor open om de Alkmaarders te blijven ontvangen. We zijn erg tevreden over de gang van zaken rond de wedstrijden van AZ tegen FC Mariupol en FC Groningen in het Cars Jeans Stadion. De samenwerking met AZ en de lokale driehoek verliep uitstekend en we hebben ook de bevestiging gekregen van het feit dat onze locatie in orde is. Het stadion is niet alleen snel overdraagbaar, maar voldoet ook aan de eisen die de UEFA stelt aan een stadion in de poulefase van de Europa League.”