Sportief gezien was 2018 een mooi jaar voor ADO Den Haag. Voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 pakte ADO Den Haag een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Maar ook op andere vlakken werden flinke stappen gezet. Zo werden in het hoofdgebouw alle hospitality ruimtes vernieuwd en werden er meer dan 5000 seizoenkaarten verkocht. Wij maakten voor u een overzicht van het nieuws in 2018 in tekst, foto's en video's.

JANUARI

6 januari: overwinteren in Belek
Voor het winterse trainingskamp werden de tenten, met een achtste plaats in de Eredivisie op zak, opgeslagen in het Turkse Belek. Tijdens deze geslaagde oefentrip speelde ADO Den Haag oefenwedstrijden tegen Besiktas en tegen het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia. Eén van de mooiste momenten van het trainingskamp was misschien wel de Q&A met Tom Beugelsdijk en Lex Immers:

 

11 januari: Thijmen Goppel tekent contract
Tijdens het trainingskamp speelde er zich een mooi moment af voor Thijmen Goppel. De rechtspoot werd vanuit de beloften overgeheveld naar de eerste selectie en tekende in Turkije in het bijzijn van zijn vader een contract tot medio 2020, met een optie voor nog een jaar.

17 januari: Nieuwjaarsreceptie; proosten op positieve veranderingen
“Wat kan er een hoop veranderen in twaalf maanden.” Dat was de meest gehoorde uitspraak tijdens de Nieuwjaarsreceptie die op 17 januari plaatsvond in het Cars Jeans Stadion. Door veel vrolijke gezichten werd er geproost op het nieuwe jaar.

30 januari: Thomas Meißner op huurbasis naar Willem II
ADO Den Haag kon terugkijken op een relatief rustige transferperiode. Hoewel de club meerdere transfergeruchten moest ontkrachten (met name omtrent Tyronne Ebuehi), wisselde slechts één speler van club. Thomas Meißner maakte op huurbasis de overstap naar Willem II.

FEBRUARI

8 februari: Fons Groenendijk blikt terug op prachtjaar
Op 8 februari was Fons Groenendijk exact één jaar in dienst van ADO Den Haag. De coach vertelde voor de camera van ADO TV aan de hand van zes sprekende foto's het bijzondere verhaal van zijn eerste periode bij onze mooie club. Het was een jaar waarin ADO Den Haag van een degradatiekandidaat uitgroeide tot een middenmoter.

jo 1

8 februari: eerste driepunter in 2018
Vlak na het overlijden van Kees te Gussinklo (64) kon de oud-supporterscoördinator worden geëerd met een overwinning. Dankzij hard werk en de massale steun van het publiek boekte ADO Den Haag op 8 februari namelijk de eerste zege van 2018, nadat dit niet gelukt was tegen VVV-Venlo, Feyenoord en Heracles Almelo. Met Sheraldo Becker als matchwinner werd het 1-0 tegen Vitesse.

9 februari: Robert Zwinkels en Raymond Mulder tekenen
Doelman Robert Zwinkels tekende op 9 februari een contract voor onbepaalde tijd bij ADO Den Haag, met nog minimaal twee jaar als keeper. In het kielzog van Zwinkels verlengde ook Raymond Mulder zijn contract tot medio 2020. Hij is sinds de zomer van 2016 al de keeperstrainer van ADO Den Haag.

 

17 februari: nieuwe Raad van Commissarissen bekend
De bekendmaking van de nieuwe Raad van Commissarissen ADO Den Haag (Ad Melkert, John Yan, Felix Wu en John van Ringelenstein) bracht nieuw evenwicht en vertrouwen tussen club en grootaandeelhouder. Omdat ADO Den Haag zowel financieel als sportief gezien weer op koers lag, was het tijd om ook de bestuursstructuur weer te normaliseren.

jo2

25 februari: ADO Den Haag verovert knap punt tegen Ajax
Zwinkels verlengde eerder in februari zijn contract en bleef daarna als een geweldenaar keepen. De uitwedstrijd tegen Ajax, waarin ADO Den Haag voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 een knap punt veroverde, was één van de hoogtepunten voor de goalie. Het gelijkspel tegen Ajax was een mooie afsluiting van een prachtige maand met mooie zeges op Vitesse en Willem II.

MAART

5 maart: 5.000 YouTube abonnees!
ADO Den Haag bereikte de magische grens van 5.000 abonnees op YouTube! Een mooie mijlpaal natuurlijk, maar het getal zou daarna in rap tempo verder oplopen. Klik hier om naar ons YouTube-kanaal te gaan.

7 maart: Businessclub naar Tottenham-Juventus
Op 7 maart bracht de Businessclub van ADO Den Haag een bezoekje aan de Champions League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Juventus. In het prachtige Wembley zagen 40 leden van de Businessclub dat de Italianen uiteindelijk met 1-2 wonnen. Ondanks die nederlaag voor de thuisploeg was het een zeer geslaagd uitje!

 

9 maart: John Goossens tekent contract
John Goossens trainde al een tijdje met de selectie van trainer Fons Groenendijk en tekende op 9 maart een contract tot medio 2019. De ervaren aanwinst zou later helaas te horen krijgen dat hij om administratieve redenen niet meer in actie kon komen in het lopende seizoen.

16 maart: Bjørn Johnsen op schot in Kralingen
ADO Den Haag noteerde teleurstellende resultaten tegen Sparta Rotterdam (2-1 verlies) en NAC Breda (0-2), maar herpakte zich met een broodnodige overwinning bij Excelsior. Met zijn elfde en twaalfde goal van het seizoen zorgde Bjørn Johnsen ervoor dat het 1-2 werd. “A big credit to the fans”, sprak de spits over het volle uitvak in Kralingen.

jo3

21 maart: het Support Casper-duel in De Kuip
ADO Den Haag speelde op woensdag 21 maart een benefietwedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd was er één om snel te vergeten – een 4-0 nederlaag – maar dit was natuurlijk ondergeschikt aan het goede doel waarvoor werd gespeeld: Support Casper, dat strijdt tegen alvleesklierkanker.

APRIL

8 april: debuut Indy Groothuizen voor ADO Den Haag
Op 8 april speelde ADO Den Haag de knotsgekke uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 3-3 gelijk. Ondanks de drie tegendoelpunten was het een prachtige dag voor Indy Groothuizen, die zijn officiële debuut voor ADO Den Haag maakte en meteen een dijk van een wedstrijd keepte.

jo4

14 april: Bjørn Johnsen opnieuw goud waard
Bjørn Johnsen toonde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente maar weer eens aan dat hij in bloedvorm was. Met zijn veertiende en vijftiende goal van het seizoen bezorgde hij ADO Den Haag de 2-1 overwinning op de hekkensluiter. Zo bleef de ploeg van Fons Groenendijk volop in de race voor de play-offs. "ADO Den Haag leeft, we doen mee", sprak de trainer.

23 april: educatieproject geRAAKt! van start
Op maandag 23 april vond de eerste geRAAKt!-week plaats op de Gerth van Wijkschool in Den Haag. Het Holland Dance Festival en ADO Den Haag in de Maatschappij boden een gezamenlijk en uniek educatieprogramma voor groep vier tot en met acht van het primair onderwijs, met dans, voetbal, gezondheid en talentontwikkeling als centrale thema’s. Danny Bakker was bij de kick-off bij zijn oude basisschool in Laakkwartier.

25 april: uniek smart grid bij Cars Jeans Stadion opgeleverd
Bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag werd op 25 april het unieke energiesysteem opgeleverd dat een laadplein, energieopslag en duurzame productie met elkaar combineert. Het energieopslagsysteem werd met een grote hijskraan op de fundering geplaatst. Dit was het laatste nog te realiseren element van deze unieke geïntegreerde energieoplossing.

29 april: oud-spelers laten van zich horen
Voor de wedstrijd tegen PSV wensten veel oud-spelers van ADO Den Haag de spelers en staf heel veel succes in de strijd om een ticket voor de nacompetitie om Europees voetbal. "Geloof erin en pak de play-offs!", zo luidde de boodschap.

 

29 april: drie goals, drie prijzen en nog steeds in de race
Na een spectaculaire wedstrijd wist ADO Den Haag een punt over te houden aan het duel met landskampioen PSV: 3-3. Door dit gelijkspel bleef ADO Den Haag nog steeds in de race voor de play-offs. Lex Immers, Thijmen Goppel en Bjørn Johnsen werden gehuldigd voor respectievelijk de Speler van het Jaar, het Talent van het Jaar en de clubtopscorer.

MEI

2 mei: nieuwe samenstelling Business Platform
Het ADO Den Haag Business Platform werd opgericht. Het Business Platform vertegenwoordigt de Businessclub en heeft als doel om het Business-to-Business (B2B) aspect te vergroten, te verbeteren en te behouden. Het platform heeft de mogelijkheid om, onder de noemer NV ADO Den Haag, activiteiten te organiseren voor de businessleden.

6 mei: behalen play-offs wordt groots gevierd
Voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 pakte ADO Den Haag een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De formatie van trainer Fons Groenendijk won met 2-3 bij Roda JC en passeerde op de slotdag nog de concurrenten sc Heerenveen en PEC Zwolle, op weg naar de zevende plek. De spelers en staf kregen een warm onthaal van duizenden fans.

 

6 mei: oud-speler Lambert Maassen (76) overleden
Er ontstond een zwarte rand op het mooie sportieve weekend voor ADO Den Haag, dat de play-offs haalde. Oud-speler Lambert Maassen overleed op 76-jarige leeftijd. De voormalig aanvaller kwam in 1963 over van PSV en was onderdeel van een sterke ploeg, onder leiding van coach Ernst Happel.

12 mei: uitgeschakeld voor Europees voetbal
ADO Den Haag had na de 2-5 zeperd tegen Vitesse in eigen huis een klein wonder in Arnhem nodig om de ruime achterstand goed te maken. Dat wonder kwam er niet. ADO Den Haag werd met 2-1 verslagen door Vitesse. Daarmee lukte het niet om voor de tweede keer (na 2011) Europees voetbal af te dwingen via de play-offs. “We mogen trots zijn op dit seizoen”, was wel de terechte conclusie van Lex Immers.

jo5

17 mei: Beugelsdijk verlengt contract
In een vlogje liet Tom Beugelsdijk weten dat hij nog drie seizoenen het shirt van ADO Den Haag zou dragen, omdat hij zijn aflopende contract met drie jaar verlengde. Tevens werd bekend dat ADO Den Haag een mondeling akkoord bereikt had met Shaquille Pinas en dat Édouard Duplan en Tim Coremans zouden vertrekken uit het Cars Jeans Stadion.

 

19 mei: Tyronne Ebuehi naar Benfica én definitief naar WK
Tyronne Ebuehi beleefde een sterk seizoen als rechtsachter en zijn ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. Benfica wilde Ebuehi dolgraag hebben en legde hem daarom voor vijf jaar vast. Omdat Ebuehi met Nigeria naar het WK mocht, hield ADO Den Haag nog een leuke vergoeding over aan de back, die iedereen bij ADO Den Haag bedankte met een video.

JUNI

4 juni: verlaagde tarieven, vernieuwd aanbod
ADO Den Haag wist in 2017/2018 wederom meer voetballiefhebbers en zakelijke relaties aan zich te binden, maar bleef kritisch kijken naar de zaken die beter konden. Daarom kwam de club met een verlaagde prijs en vernieuwd aanbod voor de zakelijke lidmaatschappen. Met onder meer een open businessconcept, vernieuwde hospitality ruimtes en een verbouwing van de Eretribune wilde ADO Den Haag haar zakelijke relaties nog beter kunnen bedienen.

6 juni: ADO Den Haag introduceert betaalkaart
Begin juni werd bekend dat de stadionbezoekers van ADO Den Haag in de nabije toekomst hun consumpties in het hele stadion met de ADO Den Haag Betaalkaart zouden kunnen afrekenen. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van veel fans en sponsoren in vervulling en kwam er een einde aan de horecamunten.

8 juni: Indy Groothuizen en Aaron Meijers verlengen
De contracten van Indy Groothuizen en Aaron Meijers werden opengebroken. De twee spelers verlengden hun contract respectievelijk tot medio 2021 en 2022. Vanaf hun vakantieadres lieten Groothuizen en Meijers weten blij te zijn met hun nieuwe verbintenis. Pinas zette ook zijn krabbel, nadat er eerder al een akkoord met hem was bereikt. Talent Sem Steijn werd tenslotte verhuurd aan VVV-Venlo.

22 juni: Yuning Zhang nieuwe aanwinst ADO Den Haag
ADO Den Haag kon met groot genoegen bekendmaken dat de komst van Yuning Zhang was afgerond. De Chinese aanvaller zou voor één seizoen worden gehuurd van West Bromwich Albion. Onder grote belangstelling werd Zhang gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion.

 

25 juni: eerste training van het nieuwe seizoen
Na de officiële presentatie van Yuning Zhang was het op 25 juni tijd voor de eerste training van het nieuwe seizoen. De staf en een bijna complete selectie kwamen onder toeziend oog van een paar honderd fans weer bijeen, met het doel om weer een mooi seizoen neer te zetten.

jo6

29 juni: Goran Bunjevcevic (45) overleden
Triest nieuws op 29 juni: Goran Bunjevcevic was op 45-jarige leeftijd overleden. In het seizoen 2006/2007 behoorde de sympathieke verdediger uit Servië tot de selectie van ADO Den Haag. Een groot verlies.

JULI

6 juli: Trevor David en Mike Havekotte zetten krabbel
Nadat bekend werd dat Thomas Meißner definitief naar Willem II ging, werden Trevor David en Mike Havekotte vastgelegd (beiden tot medio 2019). Delano Ladan en Hennos Asmelash werden ondertussen beiden aan TOP Oss verhuurd.

9 juli: start trainingskamp ADO Den Haag in Zeeland
Begin juli stond in het teken van een trainingskamp in Zeeland. Daar oefende ADO Den Haag tegen WHS, derde divisionist VV Goes en De Jonge Spartaan. Het was een pittige trainingsweek, waarin de selectie werd klaargestoomd voor het seizoen. ADO TV blikte tegen het einde terug met coach Fons Groenendijk.

23 juli: zware tegenslag voor Trevor David
ADO Den Haag kreeg helaas te horen dat Trevor David flink geblesseerd was geraakt. De verdediger liep tijdens het oefenduel met FC Dordrecht een kruisbandblessure op en zou daarom naar verwachting zes tot negen maanden aan de kant staan.

27 juli: Dion Malone keert terug, Bjørn Johnsen naar AZ
Terwijl ADO Den Haag tegen Athletic Bilbao en Panathinaikos in het ritme kwam, keerde Dion Malone terug bij ADO Den Haag, waar hij voor twee jaar tekende. Bjørn Johnsen, de topscorer van het vorige seizoen, verkaste op zijn beurt naar AZ.

 

AUGUSTUS

1 augustus: ADO Den Haag is populair!
Dankzij het Sportsector Merkenonderzoek werd bekend dat de populariteit en het imago van ADO Den Haag de afgelopen jaren flink gegroeid zijn. In een tijdbestek van twee jaar steeg Onze Trots van de elfde naar de vijfde plaats op de lijst van meest populaire voetbalclubs van Nederland.

5 augustus: Open dag 2018
De Open Dag 2018 van ADO Den Haag was op 5 augustus weer één groot succes! Het was genieten geblazen in de stralende zon. Er verzamelden zich ongeveer 10.000 fans in en rondom het Cars Jeans Stadion, waar bij de fans én de spelers alleen maar lachende gezichten te zien waren.

 

12 augustus: valse start in Eredivisie
De start van de Eredivisie verliep op 12 augustus niet zoals iedereen bij ADO Den Haag gehoopt en verwacht had. In het Cars Jeans Stadion won Eredivisie-debutant FC Emmen met 1-2.

17 augustus: CSU strategisch partner ADO Den Haag
ADO Den Haag en CSU zetten een mooie stap in de onderlinge samenwerking. Het landelijk opererende schoonmaakbedrijf verbond zich tot medio 2020 als strategisch partner aan de club.

jo 8

24 augustus: de eerste winst is binnen
ADO Den Haag pakte de eerste driepunter van het seizoen in de derde speelronde. De ploeg van Fons Groenendijk was scherper en zelfverzekerder dan in de eerste twee duels en won daardoor met 3-1 van Fortuna Sittard. Vier dagen hiervoor trapte ADO Den Haag 2 het seizoen af met een knappe 2-1 zege op Feyenoord 2.

28 augustus: drieklapper op transfermarkt
In de zoektocht naar versterkingen kwam ADO Den Haag uit bij Giovanni Troupée en Tomas Necid. Necid ondertekende een contract voor twee seizoenen en Troupée werd voor één jaar gehuurd van FC Utrecht. Ook Ricardo Kishna werd nog toegevoegd aan de selectielijst. Hij werd opnieuw gehuurd van Lazio Roma.

 

SEPTEMBER

1 september: magische avond Nasser El Khayati
September werd gestart met een bijzondere 2-4 overwinning bij Excelsior. Bijzonder, want voor één speler werd dat echt een duel om nooit meer te vergeten. Nasser El Khayati maakte er namelijk een show van met maar liefst vier goals. De één was nog mooier dan de ander.

 

11 september: rouwen om overlijden Jan van der Meer (82)
Op de leeftijd van 82 jaar overleed Jan van der Meer, oud-speler van onze club. Hij kwam voornamelijk als linksachter 143 competitiewedstrijden uit voor ADO. Verder speelde Van der Meer nog veertien bekerduels.

11 september: Onze Trots dendert maar door
Met trots kon ADO Den Haag bekendmaken dat de teller van Seizoenkaarthouders op 5.251 kwam te staan. De magische grens van 5.000 werd eerder al bekend, na de competitiestart kwamen daar nog veel Seizoenkaarthouders bij.

15 september: feestelijke opening op sportief zware avond
Op 15 september werd er in het eigen Cars Jeans Stadion met 0-7 verloren van PSV. Op sportief vlak een dag om snel te vergeten, maar de vernieuwde ruimtes van het Cars Jeans Stadion werden wel feestelijk geopend. Klik hier voor een rondleiding door alle vernieuwingen.

jo 9

21 september: lunch G-Storks met eerste selectie
Midden september vond er een schitterende dag plaats voor de ADO Den HaaG-Storks. Het G-voetbalteam van ADO Den Haag mocht, na haar succesvolle debuutseizoen, lunchen met de spelers en staf van het eerste elftal.

26 september: ADO Den Haag bekert ronde verder
ADO Den Haag mocht de koker in bij de loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De eerste horde werd overtuigend genomen: in Noord-Brabant werd OJC Rosmalen met 0-6 geklopt. Tom Beugelsdijk maakte een wereldgoal.

OKTOBER

2 oktober: Chris Croes (74) overleden
Chris Croes, voormalig speler en materiaalman van ADO Den Haag, overleed. De oud-verdediger werd 74 jaar. Croes was na zijn voetbaljaren nog jarenlang verbonden aan ADO Den Haag, waar hij werkzaam was bij de amateurs, de jeugd én de BVO. Hij was ongeveer tien jaar lang de materiaalman.

3 oktober: weer een schitterende G-Voetbaldag!
Op 3 oktober werd het Menzis ADO Den Haag G-toernooi weer georganiseerd in het Cars Jeans Stadion. Het was alweer de vijfde editie van de speciale voetbaldag voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Met Erik Falkenburg als ambassadeur werd deze lustrumeditie één groot succes!

 

12 oktober: ADO Vrouwen scoort erop los
Subliem. Zo was de prestatie van ADO Den Haag Vrouwen van vrijdag 12 oktober in één woord te omschrijven. Op bezoek bij Achilles '29 ging de trekker maar liefst negen keer over: 1-9.

14 oktober: derde editie Stadium FunRun Den Haag
Met volop zon en 23 graden was het bijzonder warm voor de tijd van het jaar en daarom de zwaarste editie van de Stadium FunRun Den Haag tot nu toe. Toch was het weer een feest voor de ruim 900 deelnemers van dit sportieve evenement, waarmee geld werd opgehaald voor ADO Den Haag in de Maatschappij en de stichting ‘Bewegen tegen kanker’.

22 oktober: ADO Kids voetballen met hun helden
Op 22 oktober verzamelden zich maar liefst 124 ADO Kids met een zéér goed humeur bij het Cars Jeans Stadion voor het herfsttoernooi van de officiële kidsclub. Want voetballen met Robert Zwinkels, Wilfried Kanon, Erik Falkenburg en Nick Kuipers in het ‘echte’ stadion: wie wil dat nu niet?!

jo 10

24 oktober: trots op Ed Beeftink!
Aan alles komt een einde, en dus ook aan de loopbaan van Ed Beeftink. Na 41 jaar trouwe dienst gaf de clubarts van ADO Den Haag het stokje officieel over aan zijn opvolger Bas Bulder.

25 oktober: Skill Games eerste eSports-partner
Met trots kon ADO Den Haag bekendmaken dat de eerste sponsor voor de eSports-tak gevonden was. Skill Games, onderdeel van Soccer Camps United, verbond zich als eerste partij aan ADO Den Haag eSports. Skill Games is onder meer in de eDivisie op het shirt van onze eSporter Mitchel Denkers te zien.

NOVEMBER

1 november: Fruition Partners volgt voorbeeld MUNT Hypotheken
In oktober meldde MUNT Hypotheken zich als rugsponsor bij ADO Den Haag. De Haagse hypotheekaanbieder zou zich in eerste instantie voor negen duels, maar later voor in totaal zestien wedstrijden als rugsponsor aan de club verbinden. Fruition Partners werd in navolging hiervan rugsponsor voor zeven duels.

6 november: ADO Den Haag en Errea met elkaar verder
ADO Den Haag en Errea besloten nog jaren met elkaar door te gaan. De succesvolle samenwerking met de kledingleverancier werd verlengd tot de zomer van 2024. Sinds het seizoen 2011/2012 dragen de shirts en kleding van ADO Den Haag al de naam van het Italiaanse merk.

11 november: ADO Kids: klein als mens, groot als fans!
Ongeveer 25 ADO Kids maakten een groot spandoek (10 meter breed en 7,5 meter hoog) voor de kidstribune! Ze mochten het doek allemaal zelf met spuitbussen inkleuren. Bij het duel met AZ was het mooie eindresultaat te zien!

jo 11

13 november: ‘Willy: voor faam en familie’
Op dinsdag 13 november was het zover. Toen ging de documentaire over Wilfried Kanon in première op FOX Sports. ADO TV sprak met documentairemaker Robbie Peters van Southfields over de film. Vijf dagen na de première plaatste Kanon zich met Ivoorkust voor de Afrika Cup.

20 november: Kyana (10) voor één dag hoofdcoach!
Er kwamen honderden sollicitaties binnen, maar voor Kyana Vermeer kwam de droom daadwerkelijk uit. De 10-jarige fan van ADO Den Haag had de eer om voor één dag de hoofdtrainer van haar favoriete club te zijn. Alles met het doel om de selectie klaar te stomen voor PEC Zwolle-uit. Het wierp zijn vruchten af, want het belangrijke duel werd met 2-3 gewonnen!

 

23 november: Polley tekent contract
Robin Polley trainde al sinds het begin van het seizoen mee met de eerste selectie en tekende een verbintenis tot medio 2021, met een optie voor nog één jaar. Klik hier voor een video over het bijzondere verhaal van Polley.

23 november: Piet Oostrum (89) overleden
Voor Robin Polley was 23 november een mooie dag, maar er was ook verdrietig nieuws te melden op deze dag. Piet Oostrum, voormalig doelman van ADO Den Haag (111 competitiewedstrijden) overleed op 89-jarige leeftijd.

DECEMBER

7 december: internationaal jeugdtoernooi keert terug
Er werd mooi nieuws gecommuniceerd op 7 december: op korte termijn komt het vermaarde internationaal jeugdvoetbaltoernooi terug naar Den Haag, georganiseerd door ADO Den Haag, de gemeente en grootaandeelhouder United Vansen. Dat sprak algemeen directeur Mattijs Manders in Beijing af met wethouder Richard de Mos (Sport) en de clubeigenaar.

jo 12

8 december: hoofdsponsor Cars Jeans tekent bij
Met trots kon ADO Den Haag bekendmaken dat Cars Jeans nog jaren als hoofdsponsor aan de club verbonden zal zijn. De overeenkomst met het grote kledingmerk, tevens de naamgever van het stadion, werd opengebroken en verlengd tot medio 2022.

12 december: Ward Swart in Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen van ADO Den Haag werd gecompleteerd met Ward Swart. De vereniging HFC ADO Den Haag maakte gebruik van de statutaire mogelijkheid om een commissaris voor te dragen en heeft dat dus in de persoon van Swart gedaan.

14-17 december: drie ploegen juichen
Veel reden tot juichen, midden december. Het eerste elftal won de ‘zes-puntenwedstrijd’ tegen Willem II (0-3 winst) en ADO Vrouwen won na een 2-0 achterstand met 2-3 bij VV Alkmaar. Deze winst was goed voor een plek in de play-offs voor de ploeg van Arend Regeer. Ook het tweede elftal kon juichen, omdat de kampioenspoule van de Reservecompetitie bereikt werd.

18 december: vrijwilligers stralen
Het was op 18 december tijd voor de jaarlijkse vrijwilligersavond. Op deze traditionele feestavond in het Cars Jeans Stadion worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, als dank voor hun toegewijde inzet in het afgelopen jaar. Het werd weer een schitterende avond, zo bleek ook wel uit het verslag van Nick en Bas Kuipers!

 

23 december: Battle of the Chefs
Voorafgaand aan ADO Den Haag-Feyenoord werd er een culinaire strijd uitgevochten in De Brasserie van het Cars Jeans Stadion. Pierre Wind en Herman den Blijker serveerden in de ‘Battle of the Chefs’ verschillende gerechten aan de business leden van ADO Den Haag, die vervolgens hun favoriet mochten kiezen! De presentatie was in handen van Dennis Weening.

23 december: mooie afsluiting
ADO Den Haag sloot het goede kalenderjaar af met een mooie en enerverende 2-2 tegen Feyenoord. Na de spannende wedstrijd kon de club bekendmaken dat in de eerste seizoenshelft van 2018/2019, tegen alle trends in de Eredivisie in, weer meer mensen naar het Cars Jeans Stadion kwamen dan voorheen (gemiddeld 12.362 bezoekers tegenover 11.537 in het jaar ervoor).