Na afloop van de benefietwedstrijd tussen Legia en ADO Den Haag kreeg John van den Brom de vraag van een Poolse journalist wat hij van de wedstrijd vond. Zijn antwoord was tekenend voor de hele avond: “Ik ga geen analyse geven van de wedstrijd zelf, want die was vanavond eigenlijk het minst belangrijk. Alles stond in het teken van de onderlinge vriendschapsband en de hoop om supporter Wojtek te helpen in de strijd tegen zijn ziekte. We hebben intens genoten vanavond, het was ‘extraordinary’, wat de tolk keurig naar het Pools vertaalde.Indrukwekkend was het woord van de avond. Indrukwekkend stadion en ontvangst, indrukwekkende sfeer, indrukwekkende supporters en hartelijkheid, en aansluitend daarop eigenlijk ook een indrukwekkende eerste helft van ADO Den Haag. Het kostte de ploeg van John van den Brom even tien minuten om de schroom van zich af te spelen die de immense kakofonie van gezang veroorzaakte, daarna ging de ploeg echt goed voetballen. Met name Wesley Verhoek was aan de rechterkant weer op dreef wat resulteerde in drie doelpuntrijke kansen. Bulykin en Immers waren dichtbij de openingstreffer.

Geheel tegen de verhouding in kwam Legia op een 1-0 voorsprong. Vanuit een corner van Bonfim Emanuel kopte Marcin Kamorowski bij de eerste paal binnen.
In de tweede helft kwamen voor ADO Den Haag Leeuwin, Pellatz, Piqué en Gielisse erin, voor Piqué was dit zijn terugkeer op het hoogste niveau na lang blessureleed. In de slotfase kwam er nog een heel bijzondere wissel, rond de 82e minuut kwam Adam Walenda erin voor Lex Immers. Deze jongen had in een veiling het meest geld geboden voor een aantal speelminuten in dit duel, bij Legia kwam ook een supporter in de ploeg, deze had gekozen in het doel te staan. De bedragen die zij betaalden, gingen naar Wojtek, de man om wie alles draaide. Adam deed de gehele wedstrijdvoorbereiding mee met de Haagse selectie, vanaf de sportmaaltijd tot aan het eerbetoon voor het vak Ultras na afloop van de wedstrijd.

Wie met regelmaat in voetbalstadions komt, kent het gezang van supporters. Maar wat de Legia-aanhang liet zien en horen ging alles ooit gezien te boven. Achter de goal veranderde de tribune voor aanvang massaal in de kleuren van de club door papieren die omhoog werden gehouden. Constant werd er gezongen, steeds ingezet door een soort dirigent die met een megafoon de liederen voorzong.

De kracht waarmee gezongen werd was ongelooflijk en het mooiste was dat er vanaf dezelfde tribune voor beide teams werd geschreeuwd. Zowel ADO Den Haag als Legia Warschau werd bejubeld. Een hoogtepunt was het zwarte spandoek in de tweede helft dat de gehele tribune in beslag nam met daarop de Haagse ooievaar en het teken van Legia.
De groep achter de goal, duizenden supporters verdeeld over twee ringen, hosten op en neer, klapten op precies het goede moment, het leek soms een ingestudeerd repertoire wat vol ongeloof bekeken werd door vele Nederlandse aanwezigen en met regelmaat ook door de spelers. Ook de rest van het stadion liet zich niet onbetuigd, ruim 20.000 leefden volop mee in de wedstrijd van hun beide favoriete ploegen. Wojtek zelf zat in zijn rolstoel op het veld. Vooraf ging hij al samen met de spelers het veld op, na afloop gaf hij ze allemaal een medaille als dank. Zijn grote favoriet Dmitry Bulykin gaf hem zijn wedstrijdshirt. Lex Immers werd gekozen tot man van de wedstrijd. De spelers gingen naar het publiek en lieten zich nogmaals toezingen.

Henk Jagersma kwam namens ADO Den Haag op het veld, samen met de voorzitter van Legia. Supporterscoördinator Koos Roeg had de eer namens ADO Den Haag, de supporters en de spelersgroep een cheque van 5000 euro te overhandigen aan Wojtek. Dit bedrag kwam voort uit de opbrengsten van de kaartjes, de collectie, de gezamenlijke shawl en een donatie van de spelersgroep. Ondanks de nederlaag verliet ADO Den Haag voldaan het stadion. Een bijzondere avond, voor alles wat ADO Den Haag en Legia Warschau is.