Tweeënhalve week geleden, voor de wedstrijd tegen Swansea City, kwam Danny Buijs ongelukkig in een botsing terecht op de training. Dat leverde hem een pijnlijke enkel op.

Na de wedstrijd tegen Vitesse, die hij speelde, is er een röntgenfoto gemaakt, deze toonde echter geen afwijkingen. Afgelopen vrijdag is er een MRI scan gemaakt, omdat Danny toch pijn hield aan dit gewricht van zijn rechterbeen. Hierop is letsel ontdekt en zoals het er vooralsnog naar uit ziet is hij zeker vier tot zes weken uitgeschakeld.

Maandagmiddag heeft er nader onderzoek plaatsgevonden, waar nog specifieker naar het probleemgebied in zijn enkel is gekeken. De uitslag op woensdag bevestigde de vermoedens van de beschadiging. Danny Buijs: ‘Ik heb wel vaker pijn gehad na een botsing of iets dergelijks, maar wist daar dan altijd met een paar daagjes doorheen te komen. Nu heb ik de uitwedstrijd bij Vitesse met veel pijn gespeeld, ervan uitgaande dat het toch beter moest gaan worden met die enkel. Later die week ging ik bij een schot ineens weer door de grond van de pijn. Toen hebben we besloten verder te gaan kijken wat er aan de hand was en werd er dus helaas schade vastgesteld. Ik ga er alles aan doen zo snel mogelijk weer inzetbaar te zijn voor ADO Den Haag.’