ADO Den Haag B1 heeft afgelopen weekend het sterk bezette toernooi van KV Mechelen gewonnen. ADO Den Haag B1 begon het toernooi in de poule uitstekend via een 1-0 overwinning op Anderlecht B1 door een doelpunt van Mitchell de Vlugt.

De volgende poule wedstrijd tegen het Engelse Watford werd met 1-3 verloren. Het enige Haagse doelpunt werd gemaakt door Demelzo Terbeek. ADO Den Haag moest hierdoor de laatste poule wedstrijd tegen Charleroi B1 winnen. ADO Den Haag B1 voldeed ruim aan deze opdracht via een 3-0 zege door 3 doelpunten van Yesse Bidjal.

Hierdoor werd de Haagse ploeg tweede in de poule en moesten de jongens zondagochtend in de kwartfinale aantreden tegen gastheer KV Mechelen. In de wedstrijd tegen KV Mechelen liet ADO Den Haag duidelijk merken wie de sterkste was en versloeg de gastheren met 3-0 door doelpunten van Yesse Bidjal (2x) en Aleksander Bjelica.

In de halve finale wachtte Club Brugge. In een spannende wedstrijd was een doelpunt van Robin Buwalda voldoende voor een 1-0 zege. In de finale speelde ADO Den Haag wederom tegen een Belgische topclub, Standaard Luik. ADO Den Haag kwam in de finale op een 0-1 achterstand en ging toen alles of niets spelen. Yesse Bidjal scoorde na een offensief de 1-1, hetgeen tevens de eindstand was. In de aansluitende strafschoppenserie stopte keeper Mark Steekelenburg twee Belgische strafschoppen, waardoor ADO Den Haag B1 met 4-3 won en de verdiende winnaar werd van het toernooi van KV Mechelen.