Vrijdag heeft ADO Den Haag het trainingskamp in Garderen een passend einde gegeven, de ploeg van John van den Brom won met 2-0 van AGOVV.

Fotografie: Orange Pictures / Cees van Hoogdalem

`s Middags zou het een weerzien met vele bekenden zijn voor onze nieuwe hoofdtrainer, aangezien hij twee maanden geleden nog trainer was van de club uit Apeldoorn. `s Morgens werd echter eerst nog een training afgewerkt. Geen bosloop deze morgen, dat was iets te veel van het goede. De basisspelers van de wedstrijd gooiden om tien uur alle spieren los om vervolgens standaardsituaties te trainen. Corners, vrije trappen, alle opties werden doorgenomen met de aanvallende en verdedigende kant van de basiself.
Na een sportmaaltijd als lunch ging de ploeg in voorbereiding. De materiaalmensen reisden alvast vooruit naar SDC Putten, Edwin Coret en Govert de Kramer hadden het druk om iedereen te tapen. In colonne reden de spelers richting het sportpark en als altijd liepen de routeplanners uiteen, dokter Beeftink koos een andere route en dat schiep verwarring. Maar al met al kwam de gehele groep vrij soepel en gelukkig ruim op tijd aan.
Een behoorlijke groep supporters uit Den Haag verwelkomde de groep ook en het is natuurlijk altijd fijn om je eigen stewards te treffen op een andere plek dan je thuishaven. Net voor de wedstrijd moest Wesley Verhoek met maagproblemen afhaken, hij ging nadat de dokter bij hem was geweest terug naar het hotel. Zijn basisplaats werd overgenomen door Charlton Vicento.

De vermoeidheid van de vele trainingen deze week waren zichtbaar in de wedstrijd. ADO Den Haag domineerde wel, maar had toch behoorlijk wat moeite met het soms fysiek sterke spel van AGOVV. Na ruim een half uur was het Frantisek Kubik die met een mooie doorbraak en een prachtige aanname ineens oog in oog stond met keeper en oude bekende Stefan Postma. Een verdediger in roze, de nieuwe kleur van het uittenue van AGOVV, ging echter nog op zijn voet staan, waardoor hij niet verder kon lopen. Scheidsrechter Bakkelo nam de juiste beslissing, penalty. Timothy Derijck, dit keer in een rol op het middenveld in plaats van centraal achterin, benutte dit buitenkansje koelbloedig.
Kubik sneed nog een keer goed door de verdediging, maar zijn schot ging net naast. AGOVV raakte uit een kopbal uit een vrije trap de lat en verder waren er eerlijk gezegd weinig kansen te noteren. Totdat net voor tijd Danny Buijs de zestien in ging en geduwd werd. Wederom een strafschop en dit maal was het Ricky van den Bergh die wist te scoren vanaf de stip.
Een 2-0 overwinning na een mooie week in Garderen, een prima einde van het trainingskamp. ADO Den Haag wil Hotel Overbosch en al haar medewerkers, de mensen van Veluwse Boys en SDC Putten enorm bedanken voor de warme ontvangst en alle gastvrijheid! Jullie hebben ons weer een stapje verder gebracht in onze voorbereiding.
Karakteristiek
AGOVV - ADO Den Haag 0-2 (0-1)
38. Derijck 0-1 (pen), 88. Van den Bergh 0-2 (pen)
Toeschouwers: 380
Scheidsrechter: Bakkelo
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Ammi (65. L. Piqué), Kum, Bosschaart, Van Hese; Buijs, Derijck, Toornstra; Kubik (46. Van den Bergh), Immers (76. Ignacio), Vicento (46. Powel)