Het noodweer viel in Garderen reuze mee, maar de barbecue van woensdagavond moest toch helaas naar binnen verplaatst worden. Hieronder weer een impressie van een dag trainingskamp.

Het tekent de gastvrijheid die ADO Den Haag elke dag meemaakt in haar hotel. Er zou een barbecue zijn op woensdagavond, maar het verwachte noodweer maakte dat vrijwel onmogelijk. Geen probleem vond de kok, dan maken wij alles gewoon klaar voor jullie, zodat jullie gezellig gezamenlijk kunnen eten. De spelers en staf lieten zich het prima bereide vlees goed smaken.



De donderdagmorgen startte uiteraard weer met een bosloop, om kwart voor acht vertrok de groep onder leiding van Jurgen Seegers en hoofdtrainer John van den Brom. Assistent-trainer Bob Kootwijk koos er dit keer voor om met fysiotherapeut Edwin Coret, Robert Zwinkels (wat last van bovenbeen) en Aleksandar Rankovic mee te gaan op hun dagelijkse fietstocht door Garderen.

De ochtendtraining bestond uit een toernooitje voetvolley. Maar niets begint zonder de uitgebreide warming up van Jurgen Seegers. Vooral de buikspieroefeningen van anderhalve minuut als een plank op handen en voeten staan was pittig, maar iedereen kwam er door heen. Zeven ploegen streden om de eer op de drie speciaal aangelegde veldjes. De ploeg die ‘vrij’ was rommelde lekker bij de niet gebruikte goal. Ricky van den Bergh stond bijvoorbeeld weer even als keeper in de goal voor penalty’s die genomen werden, het deed weer even bijzondere momenten van afgelopen seizoen herleven.

De finale ging tussen het team van Pascal Bosschaart, met Lorenzo Piqué en Ricky van den Bergh, en Kai van Hese, Wesley Verhoek en Serhat Koksal. Eerstgenoemde ging met de winst aan de haal, wat betekende dat iedereen vijf euro moest betalen aan deze drie. Met vriendelijke tegenzin werd er bij de lunch afgerekend.

Van den Brom sprak de heren nog even toe, zoals hij vaak even midden in de groep gaat staan. Door de uitloop van het toernooitje werd de lunch iets verplaatst en daarna kreeg iedereen de welverdiende rust op de kamers. Een aantal ging nog even langs bij Edwin Coret en Govert de Kramer om zich, met de Tour op de achtergrond, los te laten maken. TV West kwam ook nog even langs voor een portret met Pascal Bosschaart, Van den Brom werd geïnterviewd. Even later echt tijd voor wat rust, op naar de middagtraining.
Na een uitgebreid en fel rondo werd het spel verplaatst naar het hoofdveld van Veluwse Boys. Daar speelden twee partijen tegen elkaar met één keeper, Gino Coutinho. Aan de andere kant van het veld mocht de rest van de groep schieten op derde keeper Tom Boks. Robert Zwinkels was weer terug op het veld, bij hersteltrainer Jurgen Seegers. Leroy Resodihardjo deed weer mee met de groep, Santy Hulst trainde ook nog even apart.
De groep die op vrijdag gaat starten in het duel met AGOVV mocht eerder stoppen met de training en keek toe hoe de rest op een klein veld verder speelde. Wie dat precies waren? U ziet het gedeeltelijk op de foto, de rest ziet u morgen bij SDC Putten.