Sinds maandag verblijft de selectie van ADO Den Haag in Garderen voor een trainingskamp. Hier leest u hoe het hen vergaat.

De voetbalquiz van dinsdagavond tergde de spelers en de staf om diep te graven in hun voetbalkennis. Sommige antwoorden leidden uiteraard tot discussie, uit overtuiging dat het gegeven antwoord natuurlijk wél goed was en de quiz niet klopte. De gehele groep was verdeeld in steeds vier spelers en iemand van de staf. De winnende vijf speelden na twee voorrondes de finale tegen elkaar. Uiteindelijke winnaar: loop- en hersteltrainer Jurgen Seegers. Al moet wel gezegd dat antwoorden als Peppi en Kokki als het aanvalsduo van Rusland enigszins aangeven dat de spelers graag wilden dat hij als winnaar uit de bus zou komen.


Kai van Hese en Frantisek Kubik dragen de laatste spullen van het veld

Na de vroege bosloop werd er gezien de warmte iets eerder gestart met de training op woensdagmorgen. Het afsluitende onderdeel, afwerken op de goal, was voor de keepers pittig, maar ook voor een aantal toeschouwers. Zij verplaatsten hun auto’s achter de goal, want een verkeerd geraakte bal zorgde voor gevaar op het kleine parkeerterrein.

Een vrouw met drie jongetjes wachtte speciaal op John van den Brom. De handtekening op de arm van één van de mannetjes zou hij er nooit meer afwassen zei hij.

Woensdagmiddag kreeg de groep vrij. Een aantal spelers vertrok richting Apenheul, anderen gingen even rondkijken in de omgeving en sommigen bleven in het hotel om te biljarten of de tour te kijken.

Zo ook assistent-trainer Bob Kootwijk en logistiek medewerker Robbie Ravestein.

Tijdens de lunch stal Lex Immers de show met een geweldige impressie van een man die een trap afloopt, eentje op een roltrap naar beneden en iemand die de lift pakt. Achter het buffet deed hij dit perfect na, tot groot vermaak van de hele zaal en zeker de trainerstafel waar sommigen hem dit nog nooit hadden zien doen.