Woensdag 17 februari vertrok ADO Den Haag C1 voor een Internationaal toernooi naar Riga in Letland. Hieronder leest u het verslag van een succesvolle week.

"Om 14.00 uur in de middag kwamen we aan op het vliegveld in Riga. Wat ons als eerste opviel, dat er ontzettend veel sneeuw lag. Met de bus vertrokken we naar het hotel. Na de lunch werd de omgeving verkend en de bowlingbaan bezocht. Na een goed diner ging iedereen vroeg slapen.

Donderdag stond er na het ontbijt een stevige indoortraining op het programma in de prachtige overdekte hal van Riga. Na de training werd er in het hotel geluncht en werd er huiswerk gedaan. Na het diner was er nog een bespreking van de trainer en daarna was het bedtijd omdat de volgende dag iedereen vroeg op moest voor de eerste wedstrijd.

Vrijdag om 09.00 uur speelde ADO Den Haag C1 de eerste poule wedstrijd tegen Flora Talinn uit Estaland. ADO Den Haag C1 begon deze wedstrijd goed en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt. ADO Den Haag had het beste van het spel en kreeg dan ook een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden. Nog voor de rust werd de voorsprong uitgebreid, na een mooie assist van Robin van der Meer wist Mevlut Turan de 2-0 erin te schieten.

In de tweede helft werd er veel gewisseld en werd onder andere Rodney van der Meijs ingebracht die terug komt van een blessure en langzaam gebracht werd dit toernooi. Na een verre ingooi van deze Van der Meijs wist Anas el Hammouchi de 3-0 erin te schieten. Jermaine Mezach wist vlak voor het eindsignaal de 4-0 eindstand op het bord te zetten. Na de wedstrijd gauw douchen en weer de bus in terug naar het hotel. Waar we gingen genieten van de lunch. Na de lunch werden we alweer vrij snel opgehaald door de bus voor de tweede poule wedstrijd tegen JDFS Alberts, een Eerste Divisieclub uit Letland. De wedstrijd tegen Alberts was een moeilijke wedstrijd, want de tegenstander bleef constant met negen man achter de bal en speelde met een echte handbal verdediging.

Ondanks dat kwamen we door een doelpunt van Akin Arslan verdient op een 1-0 voorsprong. We bleven door aanvallen dus de 2-0 van Marc du Chatenier kon niet lang uitblijven uiteindelijk wisten Oalid Faik en wederom Marc du Chatenier de score uit te breiden naar 4-0. Een verdwaald afstandschot van de tegenpartij bracht de eindstand op 4-1. Na de wedstrijd was er in het hotel wederom een uur studiebegeleiding en na het diner werd er met het hele team gekeken naar een film.

Zaterdag speelde ADO Den Haag C1 de laatste poule wedstrijd tegen JFC Skonto uit Riga. ADO Den Haag speelde deze wedstrijd heel goed en wist de tegenstander echt onze wil op te leggen. ADO Den Haag C1 kwam dan ook snel op een 1-0 voorsprong door Akin Arslan. De ploeg van trainer Aart Jan van Boksel ging daarna snel door met scoren en de 2-0 werd wederom gemaakt door Akin Arslan. ADO Den Haag voetbalde fijn verder en via twee doelpunten van Desko Destanovic werd het 4-0. Akin Arslan maakte er vrij snel weer 5-0 van. Door de doelpunten van Mevlut Turan en Jermaine Mezach werd het uiteindelijk 7-0 en was de eerste plaatst in de poule een feit. Om 18.00 uur speelde ADO Den Haag C1 de halve finale tegen FC Levadia Talinn uit Estland. ADO Den Haag C1 speelde redelijk goed tegen een zeer verdedigende tegenstander en daardoor werd het pas vlak voor tijd via een mooi doelpunt van Jermaine Mezach 1-0 waardoor ADO Den Haag C1 de finale bereikte. Na de wedstrijd ging de ploeg lekker eten en rusten en op tijd naar bed voor de finale.

Zondag speelde ADO Den Haag C1 om 12.00 ur de finale tegen Brommapojkarna IF uit Zweden. De ploeg komen we veel tegen tijdens toernooien in Europa en zij hebben altijd vrij aardige teams. Dit bleek ook in de finale die we zenuwachtig begonnen en daardoor kregen we door een handsbal een penalty tegen, die Maarten van der Want bijna stopte. Helaas stond ADO Den Haag C1 voor het eerst tijdens dit toernooi op achterstand, die we de rest van de wedstrijd probeerden goed te maken. ADO Den Haag C1 kreeg ook wel een aantal kansen op de 1-1, maar verder dan een schot op de paal kwam ADO Den Haag niet. De finale werd met 1-0 verloren een een 2e plaatst was ons deel, iets wat ADO Den Haag in Letland vaker gebeurt was ADO Den Haag C2 werd 2 weken eerder ook 2e. Bij de prijsuitreiking werd Bas de Bree uitverkozen tot beste verdediger van het toernooi. Na het toernooi werd de verjaardag gevierd van Robin van der Meer en op maandag 22 februari keerde het hele gezelschap weer terug in Den Haag."