ADO Den Haag-aanvaller Charlton Vicento is door KNVB-coach Wim van Zwam toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar, als vervanger van de niet fitte Lorenzo Ebicilio (Ajax). Onder 19 ontmoet op dinsdag 2 maart Engeland, op Sportpark De Gaard in Waalwijk, het terrein van v.v. N.E.O.’25. De aftrap is om 19.00 uur. Het treffen met Engeland is de laatste officiële testcase op weg naar de tweede en beslissende EK-kwalificatieronde.

De selectie bestaat nu uit de volgende achttien spelers:

Charlton Vicento (ADO Den Haag), Marco Bizot, Lorenzo Burnet, Geoffrey Castillion en Ricardo van Rhijn (allen Ajax), Rajiv van la Parra (SM Caen), Jerson Cabral, Luc Castaignos, Jordy Clasie, Tim Eekman, Ricky van Haaren, Bart Schenkeveld en Stefan de Vrij (allen Feyenoord), Leandro Bacuna en Steffen Bakker (beiden FC Groningen), Imad Najah (PSV), Steven Berghuis (Voetbalacademy FC Twente BV) en Davy Pröpper (Vitesse / AGOVV).

Op de stand-bylijst staan nu de volgende elf spelers:

Roly Bonevacia, Warner Hahn, Florian Jozefzoon en Rodney Sneijder (allen Ajax), Erik Schouten (AZ), Ties Evers (De Graafschap), Pim Bouwman (NAC Breda), Rick ten Voorde Rick (N.E.C.), Marten de Roon (Sparta Rotterdam), Bart Vriends (FC Utrecht) en Patrick ter Mate (Vitesse/AGOVV).

Het team voor spelers geboren op of na 1 januari 1991 hoopt zich te kunnen presenteren op het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar, van 18 tot en met 30 juli in Frankrijk. Oranje onder 19 moet daarvoor - in mei van dit jaar in eigen land - in de beslissende Eliteronde als eerste zien te eindigen in een groep met Duitsland, Polen en Slowakije.