Het beloftenteam van ADO Den Haag begint maandagavond, als de weersomstandigheden het toelaten, aan een trio uitwedstrijden. 

Door STATS Europe/Frank Post

De eerste horde staat in Rotterdam gepland. Koploper Sparta is dan de tegenstander. De ploeg van trainer Maurice Steijn staat in de Eredivisie voor beloftenelftallen acht punten achter op de Spartanen, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Drie dagen later (donderdag) reizen de jonge ooievaars af naar Enschede, waar het treffen met Jong FC Twente op het programma staat. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in het ADO Den Haag Stadion. Yuri Cornelisse was vanaf elf meter verantwoordelijk voor de Haagse treffer. De geelgroenen hebben op de ranglijst een buffer van vier punten voorsprong op de roodhemden.

Het toetje van de uitcampagne staat voor volgende week maandag op de kalender. De mannen van Steijn staan dan in de halve finale van het bekertoernooi in Doetinchem tegenover De Graafschap. Eerder dit seizoen won Jong ADO Den Haag in Gelderland met 3-0. De Superboeren staan in de competitie op de voorlaatste plaats, maar tonen zich al twee seizoenen lang een ware cupfighter.

Vorig seizoen wist de ploeg van trainer Jan Vreman de beker voor beloftenelftallen in de wacht te slepen. Hierdoor mochten de Doetinchemmers uitkomen in de ‘echte’ KNVB Beker. Liefst twee clubs uit de Jupiler League werden vervolgens uit het toernooi geknikkerd. FC Zwolle en Cambuur Leeuwarden werden op de Vijverberg met een nederlaag huiswaarts gestuurd. In de achtste finale had NAC Breda zelfs een verlenging nodig om de jonge superboeren te verslaan.

Jong ADO Den Haag zal het drieluik aan uitwedstrijden met vertrouwen tegemoet zien. Liefst acht duels is het tweede elftal van ADO Den Haag al ongeslagen.