Woensdagmiddag stond het hele veld van het ADO Den Haag Stadion in het teken van een wel erg bijzondere clinic. Kees Luijckx en Timothy Derijck waagden zich, samen met ruim 40 kinderen, met gevaar voor eigen leven in een waar mijnenveld.

De DANGERborden stonden overal, maar het weerhield de voetballers er niet van lekker te gaan spelen. Totdat er ineens een aantal harde knallen klonken en overal rook ontstond. Een landmijn was afgegaan, met alle gevolgen van dien.
Deze clinic, met een zeer serieus tintje, was een initiatief van de Europese Commissie. Zij wil kinderen bewust maken van de gevaren die leeftijdsgenootjes lopen in oorlogsgebieden. Zij kunnen tijdens een potje voetbal zomaar opgeschrikt worden door een bom of mijn.
Haags wethouder van o.a. sport en onderwijs, Sander Dekker, deed de aftrap en sprak de kinderen toe. De voetbalmiddag bleef een groot succes, want wie wil er nu niet op het veld van zo`n groot stadion spelen. Maar de achterliggende boodschap is ook goed doorgedrongen tot de deelnemers.
ADO Den Haag is er trots op onderdeel te zijn van een speciaal project als dit.