Nog één week en dan is het zo ver. Dan kan heel Nederland weer voetbalplaatjes sparen. Op maandag 25 januari geeft Albert Heijn de aftrap voor een nieuwe spaaractie waarbij voetbalhelden uit de Eredivisie de hoofdrol spelen. Dan breekt het moment aan waarop de verzamelwoede weer volop kan losbarsten. Klanten krijgen bij elke €10 boodschappen een zakje met vijf voetbalplaatjes en kunnen zo alle sterren van de Eredivisie sparen.

Natuurlijk is er een gloednieuw, prachtig vormgegeven verzamelalbum dat dit keer een kijkje geeft in de kleedkamers van de Eredivisieclubs. Nieuw is het online verzamelalbum op ah.nl/voetbalplaatjes en de mogelijkheid via een speciale Hyves-tool plaatjes te ruilen met vrienden. En voor iedereen die niet kan wachten tot 25 januari wordt nu al een tipje van de sluier opgelicht op www.ah.nl/previewvoetbalplaatjes.

Verzamelaars maken dit jaar voor het eerst kennis met een compleet nieuwe online voetbalplaatjeswereld. Vanaf maandag 25 januari kunnen zij op www.ah.nl/voetbalplaatjes een online verzamelalbum aanmaken en alle verhalen ontdekken over de spelers, hun ‘kleedkamergeheimen’ en wedstrijdrituelen. Door de code achterop het fysieke voetbalplaatje in het online album in te vullen verschijnt, naast het plaatje, het persoonlijke verhaal in tekst, foto of film. Door het online verzamelalbum te koppelen aan Hyves kunnen de verzamelaars bovendien in één oogopslag zien met welke vrienden ze voetbalplaatjes kunnen ruilen.

Extra voetbalplaatjes
In het fraaie verzamelalbum zijn de pagina’s vormgegeven als kleedkamers waarin de plaatjes van alle voetbalhelden kunnen worden geplakt. Dit jaar is er één voetbalplaatje meer dan vorig jaar: de felbegeerde kampioensschaal. Bovendien worden ook nu weer drie extra voetbalplaatjes in omloop gebracht. Welke dat zijn, bepalen de voetbalfans zélf door tussen 25 januari en 16 februari online hun stem uit te brengen op nieuwkomers in of transfers binnen de Eredivisie. Op donderdag 25 februari wordt bekendgemaakt welke spelers alsnog een eigen voetbalplaatje krijgen. Die extra plaatjes worden uitgedeeld tijdens de ruilmiddag op 3 maart.

Twee landelijke ruilmiddagen
De voetbalplaatjesruilmiddagen werden vorig jaar zo goed bezocht dat Albert Heijn dit jaar twee keer een ruilmiddag organiseert. De eerste ruilmiddag vindt plaats op woensdagmiddag 17 februari. De laatste kans om het album compleet te krijgen de verzamelaars op woensdagmiddag 3 maart. Dan wordt er niet alleen in alle winkels geruild, maar is ook het PSV-stadion in Eindhoven het decor van een grootse ruilmiddag.