Het bestuur van de Stichting Eredivisie Vrouwen (SEV) heeft de intentie om twee clubs toe te voegen aan de hoogste vrouwencompetitie. Met ingang van het seizoen 2010/`11 bestaat de Eredivisie Vrouwen dan uit acht clubs.

Clémence Ross, voorzitter SEV: "De Eredivisie Vrouwen is aan haar derde seizoen bezig en heeft een stevig fundament. Wij vinden de tijd nu rijp voor uitbreiding. Een competitie met acht clubs is een volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal."

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal KNVB: "Om het Nederlandse vrouwenvoetbal structurele aansluiting te laten vinden bij de internationale top, is een sterke competitie van groot belang. Tevens krijgt het groeiende aantal talentvolle speelsters een breder topsportplatform."

Betaald voetbalorganisaties kunnen zich voor 15 februari aanmelden voor deelname aan de Eredivisie Vrouwen. De SEV beoordeelt geïnteresseerde clubs op onder meer het aantal beschikbare speelsters in de regio, de trainings- en wedstrijdlocatie, de voorzieningen voor speelsters en de financiële positie. Uiterlijk 1 maart neemt de KNVB een besluit over de uitbreiding van de Eredivisie Vrouwen.

De KNVB startte in de voetbaljaargang 2007/`08 met de Eredivisie Vrouwen. Deelnemende clubs zijn ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II. De voetbalbond telt momenteel ruim 112.000 vrouwelijke leden.