De selectie van ADO Den Haag vliegt zaterdag 9 januari voor een trainingskamp naar het warme Tunesië. Tot en met 12 januari verblijft de ploeg van Raymond Atteveld in het toeristische Hammamet. De vrouwen van ADO Den Haag vertrekken vrijdag 8 januari al naar het Duitse Goch voor een driedaags verblijf.

Tijdens het trainingskamp zal ADO Den Haag naast een aantal trainingen een oefenwedstrijd spelen tegen de huidige nummer drie van Tunesië, Stade Tunisien. De club is samen met Club Africain en Espérance Sportive de Tunis één van de drie succesvolste clubs uit de Tunesische hoofdstad. De Baklawa’s, zoals de club liefkozend door de eigen aanhang wordt genoemd, wisten in het verleden viermaal beslag te leggen op de landstitel. De laatste titel dateert uit 1965. Daarnaast speelde de club tien bekerfinales, daarvan werden er zes gewonnen. Het duel wordt gespeeld in de thuishaven van Stade Tunisien, het El Menzah Stadion dat een capaciteit heeft voor 45.000 toeschouwers.

Op dit moment staat de ploeg, met twee punten achterstand op de koploper Espérance Sportive, op de derde plek van de ranglijst. In de dertien wedstrijden die de ploeg van trainer Patrick Lewig dit seizoen tot op heden speelde, werd er acht keer gewonnen, driemaal gelijk gespeeld en leed de ploeg twee nederlagen. De huidige koploper Espérance Sportive de Tunis werd eerder dit seizoen met 4-2 aan de kant gezet.

Naar verwachting zal Richard Knopper tijdens het trainingskamp zijn rentree maken in de Haagse selectie. ADO Den Haag wil bij voorbaat al alle sponsoren bedanken die dit trainingskamp mede mogelijk hebben gemaakt.

ADO Den Haag Vrouwen
De ADO Den Haag vrouwenselectie zou in aanloop naar de tweede seizoenshelft tijdens hun trainingskamp een oefenwedstrijd spelen tegen het Duitse SC 07 Bad Neuenahr. De wedstrijd stond op zaterdag 9 januari om 15.00 uur op het programma en zou worden gespeeld in het dorpje Siebengewald, gelegen in Limburg vlakbij de Duitse grens. Helaas kon dit duel door weeromstandigheden niet doorgaan.

Toch wat achtergrondinformatie: SC 07 Bad Neuenahr komt uit op het hoogste niveau in Duitsland, de Frauen Bundesliga. In een competitie waaraan twaalf clubs deelnemen, waaronder de vrouwenteams van FC Bayern München, VFL Wolfsburg en Hamburger SV, staat de ploeg op een verrassende vierde plaats. Van de twaalf wedstrijden werden er in de eerste seizoenshelft zeven in winst omgezet.

Voor ADO Den Haag staan er na de winterstop twee thuiswedstrijden op het programma. Allereerst speelt de ploeg van Sarina Wiegman op woensdag 13 januari de inhaalwedstrijd tegen Willem II. Daarop volgt op donderdag 21 januari het treffen met FC Utrecht. Beide duels worden om 19.30 uur afgetrapt in het ADO Den Haag Stadion en zijn gratis te bezoeken.