Wie woensdag naar het programma 'Hart in Aktie' keek, zag dat ADO Den Haag daarin een rol speelde. Het busje van Wendy van Dijk kwam langs het Cars Jeans Stadion, omdat de club levensmiddelen beschikbaar stelde aan Joyce, die voedselpakketten levert aan gezinnen die dat hard nodig hebben. Tevens worden er producten gedoneerd aan andere maatschappelijke projecten.

Het coronavirus domineert de wereld in deze voetballoze periode, maar deze moeilijke tijden zorgen wel voor nieuwe maatschappelijke initiatieven. Zo steken onze supporters diverse sectoren die getroffen worden door de coronacrisis met spandoeken een hart onder de riem. Andere voorbeelden zijn dat spelers, stafleden en ambassadeurs videoboodschappen hebben ingesproken voor maatschappelijke activiteiten en dat er mondkapjes ingezameld worden bij het MFC.

Hart in Aktie
Soms krijgen we echter ook een verzoek uit onverwachte hoek. Zoals vorige week, toen Wendy van Dijk belde. Voor het SBS6-programma Hart in Aktie was zij op zoek naar beschikbare levensmiddelen voor Joyce (25); een jonge moeder van twee kinderen die zich al meerdere jaren inzet om ruim honderd gezinnen voedselpakketten aan te kunnen bieden. De doelgroep van Joyce valt nét buiten de criteria van de reguliere Voedselbank, maar heeft de hulp hard nodig. Echter lukte het Joyce niet meer om in deze tijd voedselpakketten samen te stellen, omdat er door de coronacrisis te weinig in de schappen overbleef.

In de aflevering van Hart in Aktie is te zien hoe Joyce wordt verrast met diverse levensmiddelen, onder meer afkomstig uit het Cars Jeans Stadion. Verschillende medewerkers van ADO Den Haag en onze stichting ADO Den Haag in de Maatschappij hadden ervoor gezorgd dat er een afgeladen Hart in Aktie-busje vanuit het Cars Jeans Stadion vertrok naar Joyce, die zo veel gezinnen blij kon maken.

De aflevering van Hart in Aktie op SBS6 is hier terug te zien.

Resto van Harte
ADO Den Haag heeft door het verplaatsen van wedstrijden en evenementen een behoorlijk aantal producten over en wilde Joyce daarom graag helpen. Naast dit initiatief zullen er ook levensmiddelen ten goede komen aan ‘Resto van Harte’. Dit is een welzijnsorganisatie die normaliter diners organiseert voor ouderen, zodat deze doelgroep uit hun (sociale) isolement kan komen. In de huidige situatie bezorgt Resto van Harte gratis maaltijden bij ouderen in Den Haag. Ook zijn er dranken gedoneerd aan een kringloopwinkel in Rijswijk.

We zijn trots om een steentje te kunnen bijdragen aan deze projecten.