Deadline Day: laatste dag om jouw Seizoenkaart te verlengen

Lees meer

ADO Den Haag pakt drie punten op bezoek bij Jong FC Utrecht

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag draait oefenpotje tegen vv Katwijk in tweede helft om en wint 3-2

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag Vrouwen laat Feyenoord niet nog eens ontsnappen

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag moet genoegen nemen met gelijkspel tegen FC Eindhoven

Lees het wedstrijdverslag
( 01 )
( 02 )
( 03 )
( 04 )
( 05 )
Volgende

Uitwedstrijd

Volgende

Uitwedstrijd

NAC Breda - ADO Den Haag
Vr 03.05 20:00u
Volgende

Thuiswedstrijd

Bingoal Stadion
Vr 10.05 20:00u
ADO Den Haag - Jong PSV

Home

De tweede trainingsdag in Leende werd opgevrolijkt door een lekker zonnetje. De spelers hadden allemaal goed geslapen na de pittige eerste dag en waren fris om vol aan de bak te gaan. De sportdrankjes werden gemixt bij materiaalman Rob Ravestein in de eigen materiaalruimte in het hotel. Die hadden ze nodig, want aan de bak moesten ze. Bij aankomst op het veld van VV DOSL zagen ze de pionnetjes al liggen voor de shuttle run test. Altijd weer zwaar, en in dit geval de opening van de dag.

Ondertussen was er een mooi moment op het hoofdveld. Robert Zwinkels sloot voor het eerst aan bij zijn drie keepende collega`s en deed mee met de keeperstraining. Het deed iedereen goed deze clubman weer op het veld te zien bij de rest, `gewoon` weer als voetballer, als keeper.

Op het veld werden er rondootjes gespeeld, toen met de hele groep op het middelste deel van het veld een groot spel op balbezit, vier keer tien minuten vol gas in een partijtje elf tegen elf en de ruim 2 uur durende training werd afgesloten met het inmiddels bekende latje trap. Met als extra regels, schiet je naast of raakt je bal het net niet, dan heb je ook weekdienst. In een toch altijd weer spannende afvalrace, bleven uiteindelijk Lucky Omeruo, Papito Merencia en Richelo Fecunda over, zij moeten de rest van de week de materialen bij het veld verzorgen en opruimen. Het aanwezige publiek waardeerde deze encore zeer.

Gino Coutinho en Danny Holla hadden nog kort een interviewtje voor TV West. Uiteraard over de overgang naar het kunstgras volgend jaar. Ook de spontane gast Aad de Mos was daar eerder over ondervraagd. Tussen de geweldige verhalen die hij met Lex Schoenmaker uitwisselde maakte hij even tijd om zich erg positief uit te laten over de keuze voor kunstgras. Hij gaf aan dat hij ADO Den Haag altijd graag vooraan ziet lopen bij ontwikkelingen die wereldwijd plaatsvinden en ook dat zijn ervaringen zijn dat kunstgras inmiddels haast dezelfde omstandigheden als gras kan bewerkstelligen.

Na de lunch kwam scheidsrechter Pol van Boekel langs om de spelregels nog eens even goed door te nemen en hier en daar ook te adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van sportiviteit en van situaties waarin je als speler niet de indruk moet wekken iets verkeerd te doen, bijvoorbeeld bij hoog gespreide armen bij het opspringen. De spelers en trainers mochten tijdens het verhaal hardop meedenken en discussiëren over de soms moeilijke beslissingen. Want wanneer is iets onbesuisd en wanneer buitensporig, het blijven lastige zaken waar scheidsrechters in een split second over moeten beslissen.

Na een korte rust vertrokken de wat oudere ervaren spelers naar het veld voor een voetvolleytoernooi. Giovanni Korte en Santi Kolk gingen met looptrainer Nol Hornix aan de slag, Joop Hiele met Gino Coutinho, al zaten die twee heel lang relaxt op het veld met elkaar te praten om elkaar weer beter te leren kennen na hun eerdere ervaringen samen bij PSV jaren geleden. Ook belangrijke zaken, waar op een trainingskamp tijd voor is. In het hotel werkten de jonkies in de gym en het zwembad verder met Edwin Coret. Bas Meeuwissen gaf Lucky Omeruo zelfs zwemles, want zijn drijfvermogen liet nog wat te wensen over. Bas presenteerde zich als een goede zwemleraar.

`s Avonds na het eten kwam Stanley Elbers nog langs bij zijn oude teamgenoten. De spelers moesten om 23.00 uur op de kamer zijn, maar de meesten lagen al eerder te slapen. Net als de trainers, die het voetvolleytoernooitje op routine wederom, net als in Estepona, wonnen, maar er wel vermoeid door waren geraakt en hier en daar pijntjes hadden. Ook van deze dag is er een filmpje om een idee te krijgen van alle activiteiten: Youtube Kanaal ADO Den Haag