Jong FC Utrecht 0 - 2 ADO Den Haag
  • Maandag 29 april 2024 20:00u
  • Stadion Galgenwaard

Met nog twee reguliere competitiewedstrijden in het verschiet heeft ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen. Na een eerste helft waarin er weinig gebeurde, was Veerman in het tweede bedrijf vanaf elf meter trefzeker en wist ook Waem het doel te vinden: 0-2.

Voor ADO Den Haag was het in de één-na-laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen treffen met Jong FC Utrecht. Ideho was weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Van der Sande, Vigen en Surmeli ontbraken vanwege (lichte) blessures. Hierdoor was er eveneens een basisplek voor De Bruin en Esajas. Ook kersverse vader, Vlak, mocht zijn vertrouwde positie op het middenveld weer innemen.

lr240429ab13460

In Stadion Galgenwaard was de eerste doelpoging voor de bezoekers. Uit een corner bereikte de rebound Vlak die de bal op de slof nam. Helaas voor ADO Den Haag werd zijn schot iets voor de lijn geblokt, waardoor de eerste Haagse treffer uitbleef. Slechts enkele minuten later mocht de thuisploeg het voor het eerst proberen. Na een goede combinatie met Yah was het Held die zijn inzet van dichtbij door Marsman gekeerd zag worden. Maar meer dan deze twee doelpogingen gebeurde er in de openingsfase van de wedstrijd niet.

lr240429ab13554

Na twintig minuten gespeeld te hebben zag Veerman zijn doelpoging tot corner verwerkt worden, nadat Ideho hem met een bekeken pass in scoringsrijke positie had gezet. Helaas volgde er uit de twee opvolgende corners geen gevaar. In de tussentijd tikte de tijd verder zonder dat beide ploegen tot verdere noemenswaardige kansen konden komen.

Vlak voordat er een half uur verstreken was nam ADO Den Haag het Utrechtse doel onder vuur. Zowel Veerman als Asante haalde uit, waardoor doelman Dithmer in dezelfde minuut nog twee keer moest ingrijpen. Aan de andere kant van het veld zag Blake de bal naast het doel verdwijnen. Weinig kansen in de eerste helft zorgde ervoor dat de stand met het rustsignaal nog altijd ongewijzigd was: 0-0.

lr240429ab13345

ADO Den Haag had de tweede helft flitsend kunnen beginnen toen Veerman de bal, met effect, snoeihard richting het doel van Jong FC Utrecht schoot. Helaas voor de spits krulde de bal net wat te laat in, waardoor deze aan de verkeerde kant van de paal verdween. Ook in de tweede helft gebeurde er, behalve dat er een hoop gele kaarten werden uitgedeeld aan de thuisploeg, zeer weinig in Utrecht.

Na een hoop rondspelen zag De Bruin zijn kans schoon en schoot van aanzienlijke afstand de bal richting het doel van Dithmer, maar ook dit keer was het resultaat helaas hetzelfde. Marsman redde daarentegen uitstekend toen hij na bijna 70 minuten spelen moest ingrijpen op een kopbal van Andersen.

lr240429ab14227

Sellouki kon in de eerstvolgende countermogelijkheid uitbreken, waardoor Hardley noodgedwongen aan de rem moest trekken. Scheidsrechter Wiersma wees direct naar de penaltystip en bestrafte dit eveneens met een gele kaart. Dit was echter al de tweede gele kaart voor Hardley, waardoor hij met rood het veld moest verlaten. Veerman nam plaats achter de stip en liet Dithmer kansloos: 0-1. Met nog een kleine twintig minuten te spelen stonden de bezoekers eindelijk op voorsprong. ADO Den Haag maakte gretig gebruik van de man-minder-situatie en zag binnen vijf minuten de bal opnieuw tegen de touwen vliegen. Dit keer kwam de treffer op naam van Waem, nadat de centrale verdediger uit een corner binnenkopte. Invaller Sellouki was dichtbij een derde treffer, maar zag zijn schot tegen de paal verdwijnen. ADO Den Haag boekte zodoende een zakelijke overwinning op Jong FC Utrecht: 0-2.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 71. Veerman 0-1, 76. Waem 0-2

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Opstelling FC Utrecht: Dithmer, Van Reesm Kooy, Hardley, Held, Van der Wegen (46. El Arguioui), Andersen ©, Yah (90. Viereck), Akkerman (46. Oehlers), Van de Haar (78. Augustinus-Jensen), Blake (78. Rohd Schlichting)