Deadline Day: laatste dag om jouw Seizoenkaart te verlengen

Lees meer

ADO Den Haag pakt drie punten op bezoek bij Jong FC Utrecht

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag draait oefenpotje tegen vv Katwijk in tweede helft om en wint 3-2

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag Vrouwen laat Feyenoord niet nog eens ontsnappen

Lees het wedstrijdverslag

ADO Den Haag moet genoegen nemen met gelijkspel tegen FC Eindhoven

Lees het wedstrijdverslag
( 01 )
( 02 )
( 03 )
( 04 )
( 05 )
Volgende

Uitwedstrijd

Volgende

Uitwedstrijd

NAC Breda - ADO Den Haag
Vr 03.05 20:00u
Volgende

Thuiswedstrijd

Bingoal Stadion
Vr 10.05 20:00u
ADO Den Haag - Jong PSV

Home

Maandagmorgen vroeg reed chauffeur Rene de spelersbus naar het Brabantse Leende. In zijn bus de gehele ADO Den Haagselectie inclusief proefspelers Lucky Omeruo en Catalin Tira en alle trainers, inclusief nieuwelingen Joop Hiele en Nol Hornix. Beide laatsten zouden zich later op de dag meteen laten zien.

De aankomst in het hotel in Leende was stipt op tijd en het inchecken ging heel erg vlot. Binnen een kwartiertje zaten alle spelers in de eetzaal die de hele week voor ADO Den Haag is ingericht, voor yoghurt en vers fruit. Meteen daarna kon iedereen zich in laten tapen en een fiets uitzoeken. Want het vervoer naar het trainingsveld gaat per fiets. Het veld van de plaatselijke VV ligt dan ook maar op een paar minuten van het hotel.

Om te beginnen sprak Maurice Steijn even kort de groep toe. De ochtendtraining bestond vooral uit wat loopoefeningen, rondo`s (met de trainers erbij die zich erg goed staande hielden) en passen/trappen om lekker de spieren los te gooien na de reis van een uurtje of twee. Eenmaal gedoucht werd er gezamenlijk geluncht, uiteraard een volledig verantwoorde sportmaaltijd, en aansluitend zochten de spelers de kamers op voor wat rust.

Einde van de middag ging de gehele selectie, behalve Mike van Duinen, Robert Zwinkels en Vito Wormgoor die bij fysio Edwin Coret bleven, op de fiets weer terug naar het veld. De opstartende oefeningen van de nieuwe loop- en hersteltrainer Nol Hornix leverde veel hard werken, maar ook veel gelach op. Tegen elkaar opduwen, zittend schouder aan schouder, 2 aan 2 stevige buikspieroefeningen doen, elkaars benen omgooien terwijl de ander deze recht moest houden, het was leuk voor publiek en spelers, maar te zien aan de gezichten na afloop ook zwaar. Dit gold ook voor de keeperstraining van Joop Hiele. Bas Meeuwissen was na afloop helemaal kapot van de zeer pittige oefeningen. Niet voor niets stopten de jonkies ook na 3/4e van de training en werd de afrondende partij op een klein veldje alleen met de routiniers gespeeld.

In die afsluitende partij in een klein veld vielen twee, of eigenlijk drie, schoten erg op. De knal van Tom Beugelsdijk die fenomenaal, uit een onmogelijke hoek erin vloog terwijl hij achteloos naar het partijtje toe liep om te gaan beginnen. Helaas voor hem vloog de volgende bal over het hek en op het clubhuis, gelukkig waren daar vrijwilligers die met een ladder even de bal wilde pakken. En de knal van Ricky van Haaren die via eerst de rechterpaal op de linkerpaal kwam en er alsnog inging, en dat alles in een fractie van een seconde.

Bij aankomst van de 2e training stond Mini Storky de spelers al op te wachten, dus uiteraard gingen onze jongens nog even met hem op de foto. Na het diner kregen de spelers nog uitleg over hun sportvoeding voor komend seizoen en het ADO Den Haag Topsportlab, de spelersraad had nog overleg met Steijn en Fraser, de trainer had nog wat interviewtjes en zo werd een lange en drukke eerste dag afgesloten.

Een filmpje, kleine impressie van de eerste dag, vindt u hier: Youtube Kanaal ADO Den Haag Dinsdag staan er weer twee trainingen op het programma, morgen meer vanuit Leende.