Excelsior / Barendrecht 1 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 22 december 2017 19:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion
ADO Den Haag Vrouwen kan met een goed gevoel het nieuwe jaar in. In de laatste competitiewedstrijd van 2017 behaalde de club uit de Residentie een verdiende overwinning op Excelsior/Barendrecht. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 1-3.

Het elftal van trainer Arend Regeer speelde een prima eerste helft. De Hofstedelingen hadden het meeste balbezit en creëerden de beste kansen. In de beginfase kwam ADO Vrouwen er combinerend goed uit, wat resulteerde in kansen voor Nadine Noordam en Victoria Pelova. Hun schoten gingen respectievelijk net over en naast het doel van doelvrouw Sofie van Houtven.Na ruim een half uur verscheen Excelsior/Barendrecht plots gevaarlijk voor het doel van keepster Barbara Lorsheyd. Joline Amani raakte met een hard schot de paal. Onder de indruk van de Kralingse mogelijkheid was ADO Den Haag Vrouwen echter allerminst. Het ging zelf weer op jacht naar een doelpunt en kreeg in de 37ste minuut loon naar werken. Chasity Grant schoot de bal van dichtbij, na een voorzet van Lauren Delleman, hard tegen de touwen: 0-1.
Het tweede doelpunt van de avond liet niet lang op zich wachten. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer liet Grant een fraaie balverovering vervolgen met een scherp afgemeten voorzet richting de tweede paal. Daar was Shanique Dessing er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken. Ze deed dat middels een diagonaal schot richting de linker benedenhoek: 0-2.

Excelsior/Barendrecht was de ploeg die in het eerste kwartier na de theepauze de beste kansen kreeg. Na 52 minuten werd een kopbal uit een corner op de lat gekopt en niet geen minuut later moest Lorsheyd handelend optreden op een inzet richting de korte hoek. Helaas voor ADO Vrouwen was het na een klein uur driemaal scheepsrecht voor de thuisploeg. Nidia Bos kopte toen een hoekschop in de kruising: 1-2.
Halverwege de tweede helft kwam Pelova een teenlengte tekort om een voorzet van Chasity vanaf rechts binnen te schieten. De afvallende bal kwam op links echter terecht bij Dessing. De maakster van de 0-2 schoot de bal tegen de paal. Jammer, maar duidelijk was dat de groengelen na een sterke fase van de tegenpartij weer het initiatief nam.

In het restant van het competitieduel wisten de ooievaars de marge nog met één doelpunt te vergroten. Goed samenspel van de ingevallen Vesna Veltrop en Noordam resulteerde in balbezit van Pelova. Laatstgenoemde schoot, kwam niet tot scoren, maar creëerde desalniettemin een rebound voor de doorgelopen Noordam: 1-3. Het optreden van vanavond mocht een heuse teamprestatie worden genoemd. Het combinatiespel was om van te smullen, de verdediging en Lorsheyd hielden het elftal op belangrijke momenten op de been en in aanvallend opzicht werden een aantal fraaie mogelijkheden opgezet. Al met al een uitstekende afsluiting van het jaar 2017.

Karakteristiek:

Excelsior/Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 3 (0 - 2)

Scoreverloop: 37. Chasity Grant 0-1, 41. Shanique Dessing 0-2, 58. Nidia Bos 1-2, 80. Nadine Noordam 1-3

Scheidsrechter: Anne Greveling

Gele kaart: 89. Annouk Boshuizen