ADO Den Haag 1 - 2 VVV-Venlo / Helmond Sport
  • Beloftencompetitie divisie B
  • Maandag 15 september 2014 18:30u

Het is Jong ADO Den Haag niet gelukt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. De formatie van coach Ger van Weelden ging op De Aftrap met 1-2 onderuit tegen Jong VVV/Helmond Sport. De nederlaag was onterecht, gezien het grote aantal kansen dat ADO Den Haag kreeg, met name via Tom van Veen. De aanvaller had het vizier niet altijd op scherp staan, en trof ook meerdere malen de goed keepende Roy Oomen op zijn weg.

ADO Den Haag begon uitstekend aan het duel. Met snelle aanvallen via de zijkanten wist de thuisploeg in het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel op te duiken. Zo was Van Veen drie keer dichtbij een goal, maar ontbrak het aan de echte scherpte om daadwerkelijk af te ronden. Ook Dylan Nieuwenhuys en Xander Houtkoop kregen aardige mogelijkheden.

Gaandeweg de eerste helft ging de Haagse storm wat liggen. VVV/Helmond Sport voetbalde zich langzamerhand onder de druk uit, zonder overigens gevaarlijk te worden. Dat werd het pas voor het eerst in de 36e minuut. Een corner werd niet goed weggewerkt door de verdediging van ADO Den Haag. Zo kon het gebeuren dat de bal voor de voeten van Harry Ascroft belandde, die vervolgens met een verwoestend schot voor de openingstreffer zorgde. Vlak voor rust had ADO Den Haag op gelijke hoogte moeten komen, maar een open kans voor Segun Owobowale ging jammerlijk naast.

Het begin van de tweede helft was gelijk opgaand, wat terug was te zien in de kansenverhouding. Eerst redde Robert Zwinkels op een inzet van spits Travis William Cooper, even later kon Van Veen weer bijna juichen. Dit keer ging zijn kopbal naast. Na ruim een uur spelen was het dan toch VVV/Helmond Sport dat het net wist te vinden. Colin van Gool schoot eenvoudig raak in de korte hoek: 0-2.

Na de tweede tegengoal probeerde ADO Den Haag nog met man en macht minimaal een punt uit het vuur te slepen. Zowel een doelpoging van Van Veen, als van Houtkoop werden uitstekend verijdeld door doelman Oomen. Pas in de slotseconden van de wedstrijd had de doelman het nakijken op een kopbal van Danny Bakker. Bij dat doelpunt bleef het voor ADO Den Haag, waardoor VVV/Helmond Sport met 1-2 won.

Door de nederlaag, en dankzij de winst van Jong Feyenoord/Excelsior op Jong NAC Breda, is ADO Den Haag gezakt naar plek drie in divisie C van de Beloftencompetitie. Uit vier duels zijn zes punten gepakt. Feyenoord/Excelsior en VVV/Helmond Sport hebben er negen, NAC Breda en FC Dordrecht drie. Laatstgenoemde ploeg is de volgende tegenstander van ADO Den Haag, op maandag 29 september in het Kyocera Stadion. De aftrap is zoals gewoonlijk om 18.30 uur.

Jong ADO Den Haag - VVV/Helmond Sport 1 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 36. Ascroft 0-1, 65. Van Gool 0-2, 90. Bakker 1-2

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Opstelling

ADO Den Haag: Zwinkels; David (52. Racaj), Nieuwenhuys (27. Weissenberg), Groos (71. Castien), Ebuehi; Bakker, De Vlugt, Merencia; Van Veen, Owobowale, Houtkoop

VVV/Helmond Sport: Oomen; Fecunda, Sevinc, Ascroft, Gomez; Van Gool, Van Geffen (90+2. Kemper), Strijbosch; Simmons, Cooper (46. Van Crooy), Hendriks

Door: Joey Gardien