Willem II 1 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 10 mei 2015 14:30u
  • Koning Willem II stadion
In het duel tussen de nummer tien en dertien van de ranglijst stond duidelijk niets meer op het spel. Beide ploegen hoefden niet meer te vrezen voor nacompetitie, waardoor de spanning er op voorhand al af was.

En dus werd het duel in het Koning Willem II Stadion meer de wedstrijd van de opmerkelijke feiten dan van goed voetbal. Het was bijvoorbeeld de wedstrijd waarin Aaron Meijers zijn vijfde gele kaart kreeg en dus geschorst is. Hierdoor mist hij in het laatste duel van het seizoen de kans om voor de tweede opeenvolgende jaargang als veldspeler alle wedstrijden van het begin tot het einde te spelen.
Maar het was ook de wedstrijd van Robert Zwinkels die op het doel stond, omdat Martin Hansen gepasseerd was. En het werd het duel van Samuel Armenteros, de spits van de Tricolores die na meer dan 900 minuten zonder doelpunt ineens de matchwinnaar was.

Een fijn schijnend zonnetje was lange tijd het beste aspect van het duel tussen de Willem II en ADO Den Haag. In de eerste helft kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen. Een vrije trap van Roland Alberg over het doel was het enige wapenfeit van de geelgroenen, terwijl aan de overzijde goed ingrijpen van Zwinkels voorkwam dat Robert Braber de Brabanders op voorsprong zette.
Pas na 53 minuten kende het duel zijn eerste opleving. Een tekorte terugspeelbal van Meijers op Zwinkels was een prooi voor Bruno Andrade die vervolgens met een te harde voorzet Braber niet kon bedienen.

Direct in de tegenaanval speelde Michiel Kramer collega-spits Mike van Duinen aan. De aanvaller kwam verkeerd uit, waardoor zijn inzet strandde op het been van doelman Kostas Lamprou.
De thuisploeg ging vervolgens meer aandringen en dat leidde tot de openingstreffer. Balverlies van Thomas Kristensen stelde Stijn Wuytens in staat om Armenteros te bedienen. De Cubaanse Zweed ging een combinatie met Braber aan en rondde vervolgens van dichtbij af: 1-0.

Een minuut later had Mitchell Dijks, na balverlies van Dion Malone en zijn een-twee met Armenteros, een nieuwe Tilburgse treffer op zijn schoen maar zijn schot verdween over het doel.
ADO Den Haag probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en de Hagenaars kwamen met twee schoten van invaller Aleksandr Iakovenko nog dichtbij. Ook claimde Kramer in de 85e minuut een strafschop maar het duel met Lamprou werd door scheidsrechter Siemen Mulder niet met een verwijzing naar de penaltystip gehonoreerd.
De nederlaag heeft voor de Hagenaars geen gevolgen voor de stand. De geelgroenen blijven dertiende. Volgende week zondag heeft de ploeg van Fraser de kans om het seizoen goed af te sluiten. Dan komt kampioen PSV in het Kyocera Stadion op bezoek. De aftrap is om 14.30 uur.
Auteur: Klaas Jan Droppert