FC Twente 4 - 4 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 05 december 2021 12:15u
  • Sportpark Het Diekman

ADO Den Haag Vrouwen zorgde zondag tegen FC Twente voor een mooie Sinterklaassurprise. Zelfs na een achterstand van 4-2 werd de titelverdediger nog verdiend een punt afgesnoept.

Met een door blessures flink gehavende selectie stuurde trainer Sjaak Polak een op meerdere plaatsen gewijzigd basisteam het veld in. ADO Den Haag kende in Enschede geen goede opwarmronde. In de 8ste minuut kreeg FC Twente een vroege strafschop. Kalma passeerde Oranje-debutant Barbara Lorsheyd van elf meter: 1-0. Niet veel later kreeg Van Dooren een volgende mogelijkheid. Dit keer bracht Lorsheyd reddding.

Daarna drukten de Haagse vrouwen flink het gaspedaal in. Een hoekschop bood een eerste gelegenheid om terug te slaan. Uit de corner van Kayra Nelemans nam captain Gwyneth Hendriks het doel onder vuur. Uit de kluts belandde de bal via Jannette van Belen bij Jolina Amani, die genadeloos hard raak schoot: 1-1. De gasten gingen direct op jacht naar meer. Liz Rijsbergen haalde van afstand uit en zag haar schot net gered door doelvrouw Van Domselaar. Bij de volgende mogelijkheid was het wel prijs. Rijsbergen onderschepte een trap van Van Domselaar, kapte een tegenstander uit en schoot binnen: 1-2. FC Twente was daarmee niet uitgeteld. Een afstandsschot van Peddemors was Lorsheyd te machtig. Nog voor de rust was ADO Den Haag dicht bij een derde treffer. Een vrije trap van Nelemans daalde net te laat om het net te vinden.

ADO Den Haag begon ook sterk aan de tweede helft. Uit een corner van Kirsten van de Westeringh kopte Van Belen rakelings over. Kort daarna zette Van Dooren echter FC Twente weer op voorsprong. Een nieuwe tegentreffer van Kalma leek een knock-out.

Kon de ploeg van Polak daar bij het naderen van het Haags kwartiertje nog verandering in brengen? Van Belen beproefde haar geluk, maar haar schot miste kracht. Bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging Nelemans achter de bal staan. Haar pegel vloog onhoudbaar in de hoek: 4-3. In een poging nog een punt uit het vuur te slepen, kwamen Louise van Oosten en debutante Wendy Balfoort in het veld. En toen, in de voorlaatste minuut, gaf Van de Westeringh een juweel van een pass en was Rijsbergen opnieuw trefzeker. Wat een geweldige comeback!

FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen 4-4 (2-2)

Scoreverloop: 8. Kalma (pen.) 1-0, 15. Amani 1-1, 26. Rijsbergen 1-2, 34. Peddemors 2-2, 57. Van Dooren 3-2, 59. Kalma 4-2, 73. Nelemans 4-3, 89. Rijsbergen 4-4.