SC Heerenveen 0 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 02 november 2018 19:30u
  • Sportpark Skoatterwâld
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich uitstekend gerevancheerd van de 2-1 nederlaag tegen PSV van afgelopen week. SC Heerenveen hield zich in de eerste helft nog wel staande, maar moest na de rust haar meerdere erkennen in de formatie van trainer Arend Regeer: 0-3.

Elf minuten stonden er op de klok toen Victoria Pelova het eindstation vormde van een fraaie aanval van ADO Den Haag. Jammer genoeg schoot de 19-jarige aanvoerster een teruggelegde bal rakelings langs de paal. Nog geen tien minuten later draaide Annouk Boshuizen om haar opponent heen om zodoende Maartje Looijen te bedienen. Devi Venema bracht echter redding en deed dat daarna ook op een afstandsschot van Marisa Olislagers.
Na exact een half uur trad Barbara Lorsheyd handelend op bij een Fries schot vanaf een meter of twintig. De 27-jarige doelvrouw tikte de bal over haar doel. Op slag van rust probeerde ook Dana Philippo om SC Heerenveen op voorsprong te brengen, waar het niet dat Lorsheyd opnieuw haar doel schoon hield door het lage schot te keren. Desalniettemin waren de Friezen beter geworden, terwijl ADO Den Haag nog zo uitstekend was begonnen.

De theepauze deed de bezoekers goed, want luttele minuten na de rust lag de openingstreffer tegen de touwen. Looijen kwam in balbezit op randje zestien en schoot de bal feilloos in de kruising: 0-1. Twee minuten later verdubbelde diezelfde Looijen reeds de marge, deze keer na een snelle aanval over de rechterflank. Chasity Grant legde de bal terug, waarna Looijen wederom de bovenhoek vond. De club uit de Hofstad zat op rozen.

Tien minuten na de rust kon ADO Den Haag niet profiteren van een losgelaten bal van keepster Venema, vlak na een korte corner van Boshuizen op Pelova. Halverwege de tweede helft probeerde SC Heerenveen terug in de wedstrijd te komen. Laura Strik kwam echter niet tot scoren na een aanval over links en Tiny Hoekstra schoot de bal links rakelings langs de paal. Lorsheyd, die tussentijds ook nog eens een afstandsschot keerde, blonk weer eens uit.

Ook ADO Den Haag bleek druk op het vijandelijke doel uitvoeren. Pia Rijsdijk wist de op snelheid zijnde Grant vanaf het middenveld te bedienen. Rijsdijk verscheen vervolgens zelf in de vijandelijke zestien, maar daar stond een verdedigster van SC Heerenveen klaar om de bal weg te werken. En dat was niet de enige keer dat een speelster van de thuisclub Rijsdijk een treffer ontnam, want even later werd Looijens voorzet met een teen gestopt door Venema.

Gelukkig ging het gezegde 'driemaal scheepsrecht' ditmaal op voor Rijsdijk. Amber Verspaget nam een vrije trap vanaf de rechtervleugel, waarna Grant de bal teruglegde op de 26-jarige aanvalster: 0-3. Zodoende bleef ADO Den Haag haar goede serie doorzetten. Hopelijk is dat over exact twee weken, in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, opnieuw het geval.

Karakteristiek:

SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 3 (0 - 0)

Scoreverloop: 46. Maartje Looijen 0-1, 48. Maartje Looijen 0-2, 86. Pia Rijsdijk 0-3

Scheidsrechter: Eric van der Vaart

Gele kaart: 43. Priscilla Mesker

Opstellingen:

SC Heerenveen: Devi Venema, Danique Ypema, Caroline Verleg (80. Dayna Schra), Elise Meijerink, Fenna Kalma, Melanie Bross, Laura Strik ©, Dana Philippo (76. Nathalie van den Heuvel), Kerstin Casparij, Tiny Hoekstra, Esmay Bruil

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Marisa Olislagers (46. Nadine Noordam), Pia Rijsdijk, Victoria Pelova © (75. Romy Speelman), Sharona Tieleman, Chasity Grant (89. Nance van der Meer), Amber Verspaget, Annouk Boshuizen

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen