PEC Zwolle 0 - 4 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 13 mei 2016 19:30u
  • MAC³PARK stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft haar laatste uitduel van het seizoen met klinkende cijfers gewonnen. Waar PEC Zwolle in de eerste helft knap tegenstand bood tegen een Haags kansenoffensief, daar moest het na de theepauze alsnog capituleren: 0-4.

De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kon voor ADO Den Haag Vrouwen worden gezien als een opwarmertje voor de bekerfinale tegen Ajax van zaterdag 28 mei om 18:30 uur in het Kyocera Stadion. Dit omdat de formatie van trainers Alex Scholte en Marcel Valk zich afgelopen vrijdag dankzij een 2-1 zege op PSV definitief wist te verzekeren van de vierde plek van de Eredivisie Vrouwen. Desondanks waren de speelsters van de groengelen erop gebrand om hun huid duur te verkopen tegen de hekkensluiter.
Nadat beide ploegen in de eerste twintig minuten weinig tot geen kansen creëerden, lieten de bezoekers zich na 21 minuten gelden. Pia Rijsdijk, die al vroeg in het duel met haar hoofd botste op het hoofd van een opponent maar gelukkig wel verder kon spelen, kreeg de bal bij topscoorster Lineth Beerensteyn. De Blauwvingers konden de bal nog maar net wegkoppen. Niet veel later kreeg Rijsdijk de bal via een voorzet bij Kirsten Koopmans. Echter, door een onzuivere aanname stokte de kans.

In het laatste kwartier voor rust speelde ADO Den Haag Vrouwen aanvallender en werd het gevaarlijker. Tussen de 31ste en 32ste minuut ontstonden tal van kansen. Nadat een schot van Lisanne Grimberg in de handen van doelvrouw Nadja Olthuis was geëindigd, werden diezelfde Grimberg en Beerensteyn gevaarlijk bij de linkerpaal. Helaas was de voorzet van Rijsdijk net niet scherp genoeg. Tot slot pakte keepster Olthuis een kopbal van Grimberg uit een hoekschop van Dominique Bruinenberg klemvast.

Na 37 minuten kwamen Beerensteyn en Grimberg net een teenlengte tekort om een voorzet van Koopmans tot assist te promoveren. De veelbelovende eerste helft eindigde met een kopbal van Grimberg uit een corner van Bruinenberg. De inzet ging net naast.
Zo zat het ADO Den Haag voor de rust wat betreft de effectiviteit niet bepaald mee, maar daar kwam in het tweede bedrijf verandering in. Na 54 minuten was het Rijsdijk die een voorzet van Koopmans in het doel wist te schieten: 0-1. De margeverdubbeling volgde nog geen tien minuten later. Nadat Bruinenberg de bal uit een pass van Rijsdijk op Olthuis had geschoten, was Beerensteyn er als de kippen bij om de rebound te benutten: 0-2. Zelf was Bruinenberg luttele minuten later ook nog dicht bij een treffer, waar het niet dat de paal in de weg stond toen zij aanlegde voor een vrije trap.

In de laatste twintig minuten liep de club uit de hofstad uit naar een indrukwekkende marge. Met dank aan een assist van Bruinenberg produceerde invalster Maartje Looijen de 0-3, waarna Rijsdijk de eindstand middels een benutte rebound op 0-4 bepaalde. De thuisploeg bleek nog wel in staat om een slotoffensief op te zetten. Desalniettemin mocht Jennifer Vreugdenhil een clean sheet bijschrijven. Immers eindigde de grote kans van Suzanne Giesen op de lat.

De Haagse vrouwen sluiten het competitieseizoen komende vrijdag (19:30 uur) af met een thuisduel tegen SC Telstar.

PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 4 (0 - 0)

Scoreverloop: 54. Pia Rijsdijk 0-1, 65. Lineth Beerensteyn 0-2, 71. Maartje Looijen 0-3, 75. Pia Rijsdijk 0-4

Scheidsrechter: Youri Pieters