PSV 2 - 0 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 27 maart 2015 19:30u
  • Philips Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft een steekje laten vallen in de strijd om (minimaal) de vierde plaats van de BeNe League. Ranglijstconcurrent PSV/FC Eindhoven Vrouwen greep een belangrijke strohalm door in eigen huis een einde te maken aan de Haagse winstreeks van drie officiële duels op rij: 2-0.

In de eerste 25 minuten maakte ADO Den Haag een sterke indruk en creëerde het vier à vijf kansen. Echter bleven doelpunten jammer genoeg uit, waardoor PSV/FC Eindhoven in staat werd gesteld om het tij te keren. Dat laatste realiseerde de Noord-Brabantse ploeg middels het geven van lange ballen richting de voorhoede. Twee kansen van PSV/FC Eindhoven kwamen tot stand in de 26ste minuut. Het waren inleidende mogelijkheden van de lob die in de 31ste minuut zou volgen. Keepster Jennifer Vreugdenhil tikte de fraaie inzet van Melissa Evers op de lat.
PSV/FC Eindhoven bleef aandringen en kwam in de veertigste minuut op voorsprong. Verdedigster Nadja Pfeiffer, ongedekt vanaf de 16 meterlijn, knalde de bal hard en laag in de lange hoek en scoorde daarmee het 150ste doelpunt van PSV/FC Eindhoven in de BeNe League: 1-0. Slecht verdedigen van ADO Den Haag lag ten grondslag aan de jubileumtreffer van de thuisploeg. Desondanks maakte de equipe van trainer Marcel Valk in het eerste bedrijf allerminst een kansloze indruk. Vooral clubtopscorer Lineth Beerensteyn hield de verdediging van PSV/FC Eindhoven bezig.

In de beginfase van de tweede helft was het PSV/FC Eindhoven Vrouwen dat de beste indruk maakte, vooral omdat het kon profiteren van verkeerde terugspeelballen van ADO Den Haag. Toch werd de uitploeg in staat gesteld om de 1-1 te maken. Renate Jansen speelde de bal na een rush vanaf links in de voeten van Beerensteyn, die helaas onvoldoende deed met de breedtebal van haar compagnon in de aanval. Vier minuten later speelde Beerensteyn zichzelf vrij en gaf zij de bal schuin voor, maar opnieuw lieten de groengelen het na om zich terug in de wedstrijd te knokken.
ADO Den Haag kreeg uiteindelijk de rekening gepresenteerd voor het feit dat het zichzelf in de voet schoot. Na een corner van PSV/FC Eindhoven liet Vreugdenhil de bal los. Ibtissam Bouharat was er in de 68ste minuut als de kippen bij om de margeverdubbeling op haar naam te zetten: 2-0. Wat volgde was een fase met kansen over en weer. Goals? Nee, die volgden er niet meer. Scheidsrechter Vivian Peeters strooide echter vanaf de 70e minuut kwistig met gele kaarten aan het adres van ADO Den Haag. In een duel met haar tegenstander raakte Marelle Worm ernstig geblesseerd en moest met de brancard van het veld. Hierbij toonde de scheidsrechter ook nog een gele kaart. Daarna zouden er nog drie gele kaarten volgen wegens aanmerking op de leiding. Het opvallendste moment kwam tot stand in de blessuretijd. Arbiter Vivian Peeters ging knock-out nadat zij de bal na robuust uitverdedigen van ADO Den Haag snoeihard in haar gezicht kreeg. Na een lange blessurebehandeling moest uiteindelijk de assistent-scheidsrechter het laatste fluitsignaal geven.

Op het eindresultaat van vrijdagavond viel niets af te dingen. PSV/FC Eindhoven had de defensieve taken uitstekend op orde, daar waar ADO Den Haag ietwat onzorgvuldig oogde. PSV/FC Eindhoven straalde dat stukje zekerheid uit waar het ADO Den Haag aan ontbrak. Zowel verdedigend als aanvallend zal ADO Den Haag overtuigender voor de dag moeten komen als het zich over twee weken wenst te plaatsen voor de finale van de Nederlandse beker.

ADO Den Haag Vrouwen komt maandagavond om 18:00 uur in actie in een oefenwedstrijd in eigen stadion tegen de IJslandse kampioen UMF Stjarnan. Pas op vrijdag 17 april (19:30 uur) staat het eerstvolgende BeNe League duel, het thuistreffen met Lierse SK, op het programma. Wel treedt ADO Den Haag op zaterdag 11 april om 19:45 uur aan op bezoek bij FC Twente in Hengelo. Dit zoals gezegd in het kader van de halve finales van de KNVB Beker, waarin ook Ajax en SC Telstar zitten. Laatstgenoemde club hijgt, samen met PSV/FC Eindhoven en ADO Den Haag V in de nek in de strijd om plaats vier, alhoewel het slechts één punt inliep.

PSV/FC Eindhoven Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 40. Nadja Pfeiffer 1-0, 68. Ibtissam Bouharat 2-0

Scheidsrechter: Vivian Peeters

Aantal toeschouwers: 300

Gele kaarten: 70. Marelle Worm, 79. Franca van de Kuilen, 80. Yvette van der Veen, 90. Jennifer Vreugdenhil (allen ADO Den Haag Vrouwen)

Opstellingen

PSV/FC Eindhoven Vrouwen: Angela Christ ©, Nadja Pfeiffer, Maran van Erp, Daniëlle van de Donk, Myrthe Moorrees, Lisanne Vermeulen (90. Sylke Calleeuw), Jeslynn Kuijpers (84. Mauri van de Wetering), Corine Peels (73. Laura Strik), Ibtissam Bouharat, Vera Egelmeers, Melissa Evers

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Tessa Oudejans (85. Nadia van Beerschoten), Franca van de Kuilen, Michelle Vrieling, Marelle Worm (71. Sharona Tieleman), Vesna Veltrop

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen