Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 3 Feyenoord
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 06 oktober 2024 16:45u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is er zondag in de eerste thuiswedstrijd niet in geslaagd de eigen fans op een goed resultaat te trakteren. Zonder de geblesseerde topscorer Lobke Loonen waren drie tegentreffers een onoverkomelijke horde.

Met Anne van Egmond en Gina Viehoff als spitsenduo begon de thuisploeg voorzichtig aan de wedstrijd tegen Feyenoord. De gasten speelden nog prudenter, maar kwamen in de twaalfde minuut vanuit het niets wel op voorsprong: 0-1. Vanaf dat moment werd het publiek meer voorgeschoteld. Viehoff kreeg een dankbaar open doekje toen zij als eerste het doel onder vuur nam. De bal ging net naast. Van Egmond volgde dat goede voorbeeld met een poging van afstand. De bal ging niet ver over. De beste kans kreeg Manon van Raay onverwacht toen de Rotterdamse doelvrouw een voorzet van Kayra Nelemans niet klem kreeg. Op het nippertje wist zij de bal nog uit de voeten van Van Raay te grabbelen.

Aan de andere kant voorkwamen captain Barbara Lorsheyd (knappe redding) en Daniëlle Noordermeer (geslaagde tackle op het laatste moment) grotere schade. Van Egmond zag een van richting veranderd schot niet met een corner beloond. Bij de volgende Haagse aanval draaide zij zich behendig vrij, klopte de keeper met een boogbal, maar de lat stond de gelijkmaker in de weg. In de rebound kogelde Louise van Oosten de bal tegen een opponent. En zo moest het team van trainer Stephan Vos met een achterstand de kleedkamer opzoeken.

Met een snelle tegentreffer uit een Rotterdamse counter kende het tweede bedrijf de slechtst denkbare start. De Haagse vrouwen lieten zich daardoor nog niet ontmoedigen. Van Oosten stelde de sluitpost op de proef met een kopbal. Jagen op de bal leidde tot een mogelijkheid voor Viehoff. Ook deze uithaal ging nipt naast. Halverwege de tweede helft was er dan eindelijk een opsteker. Nelemans zwiepte uit een vrije trap de bal voor de goal en Noordermeer vond met een knallende kopstoot de uiterste hoek: 1-2. Zat er dan toch nog een comeback in? Bij een nieuwe vrije trap van Nelemans produceerde Van Raay in de rebound een afzwaaier. Op jacht naar de gelijkmaker gooide Vos onder anderen de beloften Victoria Boerboom en Floor Bol, die zodoende hun officiële debuut maakten in de Azerion Vrouwen Eredivisie, in de strijd. Onder aanvuringen van het publiek won de eerste direct een duel en schoot ... net naast. Bol stond koud in het veld, toen aan de andere kant Lorsheyd plotsklaps een aanvaller vrij voor zich op zag duiken: 1-3. Daarmee leek de strijd gestreden. Bol stelde de eveneens ingevallen Jill van den Ende in staat nog iets terug te doen. De voor buitenspel vlaggende grensrechter trad op als spelbederver. Na afloop werden er nog wel bloemen uitgereikt aan Louise van Oosten en Iris Remmers voor een knappe vierde plaats op het WK onder 20 in Colombia!

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - Feyenoord 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 12. Van Kerkhoven 0-1, 52. De Graaf 0-2, 66. Noordermeer 1-2, 84. De Graaf 1-3 

Scheidsrechter: Kuiper

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (captain) - Pijnacker Hordijk (84. Burgers), Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans - Van den Goorbergh, Glotzbach (84. Bol), Van Raay, Van Oosten (69. Boerboom) - Van Egmond (57. Van den Ende), Viehoff

Opstelling Feyenoord: Weimar - Van Bentem, Koga, Obispo, Brandau, Koopman, Waldus, Teulings, Van de Lavoir, Van Kerkhoven, De Graaf

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner