ADO Den Haag 1 - 1 Feyenoord
  • KNVB Beker
  • Vrijdag 16 februari 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft voortijdig afscheid genomen van het toernooi om de Toto KNVB-beker. Na 121 minuten onbesliste bekerstrijd met Feyenoord viel het balletje in de penaltyroulette ten slotte in het voordeel van de tegenstander.

Vroeg in de wedstrijd moest libero Daniëlle Noordermeer een corner weggeven om het eerste gevaar voor het doel te bezweren. Daarna ging de thuisploeg fluks op zoek naar de openingstreffer. Nikki IJzerman gaf een veelbelovende voorzet, maar vond voor het doel geen Haags hoofd. Ook een trekbal van Manon van Raay was niet aan de aanval besteed. Een vrije trap van IJzerman werd in het strafschopgebied geblokkeerd. Vlotte Haagse aanvallen brachten eerst Shanique Dessing en daarna Louise van Oosten in schietpositie. Dessing vuurde naast. De boogbal van Van Oosten verdween over de lat.

Terwijl de regen in het Bingoal Stadion begon te vallen, kreeg ADO Den Haag de beste kans. Uit een hoekschop van Dessing haalde Noordermeer uit, maar zij trof jploeggenoot Lysanne van der Wal voor het doel. Bij een Rotterdamse tegenaanval bracht captain Barbara Lorsheyd snel uitlopend redding. En zo bleef de eerste helft doelpuntloos.

2024 02 16 ado den haag feyenoord 3

In het tweede bedrijf probeerde  ADO Den Haag daar snel verandering in te brengen. Manon van Raay zag een schot geblokkkeerd en een poging van Shanique Dessing ging voorlangs. Na een hakbal van Lobke Loonen werd een schot van Bo Vonk geblokt. Niet veel later blokkeerde zij aan de andere kant een uithaal van een Rotterdammer. Op het uur moest Lorsheyd vissen na een kopbal van Conijnenberg: 0-1. Loonen kon niet voor een snelle repliek zorgen, omdat een voorzet van Van Raay en een steekbal van Dessing net te veel snelheid hadden. Zo werd het ook een gevecht tegen de tijd. Het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte gooide Cato Pijnacker Hordijk, Vanessa Susanna en Lakeesha Eijken als jokers in de strijd. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verdiende Loonen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. ADO Den Haags niet meer geheime wapen Noordermeer legde aan en joeg de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1. Ei zo na viel in de blessuretijd de beslissing. Loonen stuurde Susanna weg, zij gaf de bal voor en de kogel van Eijken flitste over het doel.

In de verlenging hadden de Haagse vrouwen de wedstrijd alsnog uit het vuur kunnen slepen. Een vrije trap van Jill van den Ende van zeker 40 meter kwam terug van de lat. Susanna schoot na een één-twee met Eijken net naast. Ook een volley van Loonen en een nieuwe poging van Susanna gingen langs de verkeerde kant van de paal. In de strafschoppenserie zetten Loonen, Pijnacker Hordijk en Van den Ende hun ploeg op het spoor van de zege. Gemiste elfmetertrappen van Susanna en Noordermeer beslisten uiteindelijk anders.