ADO Den Haag 1 - 1 Fortuna Sittard
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 11 november 2023 14:00u
  • Bingoal Stadion

Met een wonderschone treffer bezorgde Lobke Loonen ADO Den Haag Vrouwen in blessuretijd zaterdag nog een punt in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De schotvaardige spits werd uitgeroepen als PowerGirl Radio Powervrouw van de wedstrijd.

ADO Den Haag had het in het begin van de wedstrijd moeilijk met de aanvallende intenties van de gasten. Al in de eerste minuut moest een hoekschop worden verwerkt. Ook in het vervolg bleven de Fortunezen de Haagse defensie veel werk bezorgen. Dat verhinderde de thuisploeg overigens niet om er regelmatig gevaarlijk uit te komen. Een voorzet van Lobke Loonen zeilde over het hoofd van Manon van Raay. Nikki IJzerman schoot van afstand in de armen van de doelvrouw. Ook een vrije trap van Daniëlle Noordermeer was een prooi voor de keeper. Aan de andere kant wist Barbara Lorsheyd - die haar 299ste wedstrijd voor ADO Den Haag speelde - Limburgs gevaar onschadelijk te maken. Halverwege de eerste helft was zij kansloos op een vrije trap van Tuin: 0-1.

2023 11 11 ado den haag fortuna sittard 5

De Haagse vrouwen hadden het daarna lastig om de rug weer te rechten. Pas kort voor de pauze kregen de fans in het stadion en voor de buis bij ESPN weer wat opwindends voorgeschoteld. Van Raay, Bo Vonk en Loonen stelden de doelvrouw nog eens op de proef, maar zagen hun pogingen gekeerd

Na de thee kwam het team van de trainers Stephan Vos en Alex Scholte met nieuwe energie het veld in. Fortuna werd onder druk gezet en dat leverde kansjes en kansen op. Een vrije trap van Kayra Nelemans eindigde in de handen van de doelvrouw. Nikki IJzerman zag een schot gestopt en een uithaal van Lysanne van der Wal vloog naast. De beste mogelijkheid creëerde IJzerman voor Loonen. Van dichtbij schoot de spits hard naast. Nog eens twee vrije trappen van Nelemans leverden uiteindelijk niets op.

In het Haags kwartiertje zette ADO Den Haag alles op alles. Vleugelspits Lakeesha Eijken kwam in het veld voor Vonk. Met een knappe reflex voorkwam Lorsheyd dat Wullaert de wedstrijd in het slot gooide. Haar ploeg bleef daardoor in de race. Na weer een vrije trap van Nelemans werden Vanessa Susanna en Louise van Oosten door de Limburgers geblokt. Een schot van Nelemans ging naast. In blessuretijd kregen de Haagse vrouwen dan toch loon naar werken. Van Oosten stak Loonen weg aan de zijkant van het strafschopgebied en uit een moeilijke hoek haalde zij zo onbedaarlijk hard uit, dat de sluitpost van Fortuna niet eens de kans kreeg een hand naar de bal uit te steken: 1-1.