ADO Den Haag 2 - 2 Helmond Sport
  • Vrijdag 28 april 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

Met nog vier wedstrijden voor de boeg, trad ADO Den Haag in eigen huis aan tegen de huidige nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie; Helmond Sport. Alleen een overwinning volstond maar ADO Den Haag kwam, na twee keer op achterstand te komen, niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het gat met nummer 8, en het behalen van play-offs, is daarmee zes punten en lijkt onoverbrugbaar na vanavond.

Voor aanvang van het duel een prachtig spandoek voor onze eigen Dick Advocaat. Een duel waarin de trainer het moest stellen zonder Kemper (geschorst). Ook Asante en Sleegers moesten in de eerste helft van de bank toekijken. Absalem, Sellouki en Zwarts startte in de basis. Een dus ietwat gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week, maar met dezelfde missie. Drie punten.

lr23042879a9938

Dit zag je dan ook terug in het eerste half uur van de wedstrijd. ADO Den Haag nam grotendeels het heft in eigen handen en creëerde met vlagen mogelijkheden. Na vijf minuten spelen kon Sellouki de eerste kans achter zijn naam noteren, zijn inzet ging echter net naast. Ook Verheydt kreeg zijn voet net niet tegen de voorzet van Severina. De grootste kans voor de thuisploeg biedde zich aan na bijna een half uur spelen aan. Zwarts kopte de bal uitstekend, de knappe redding van ex-ADO keeper Haverkotte voorkwam een voorsprong voor de Hagenaars. Sellouki stelde Zwarts nog eens in de gelegenheid middels een fantastische bal op maat, maar zijn inzet zat helaas net tussen een schot en voorzet in waardoor het niet voor gevaar kon zorgen.

ADO Den Haag gaf echter niet op. Severina werd buiten het zestienmetergebied in staat gesteld om een hard knal te lossen, maar ook hier had Havekotte een antwoord op.Geheel tegen het spelbeeld in kwam Helmond Sport op voorsprong door Van Keilegom. Het geloof bij de bezoekers kwam hierdoor weer terug. Kaars zag zijn schot van afstand naast het doel van keeper Stevens zag verdwijnen. ADO Den Haag probeerde voor het rustsignaal nog wat terug te doen. Veheydt kopte de bal over na een voorzet op maat van Severina. Echter mocht het niet zo zijn en waren het de bezoekers die met een voorsprong de rust in gingen.

lr230428rb20395

Het was de Haagse ploeg er alles aan gelegen om direct na de theepauze de gelijkmaker te zoeken. Die kwam er dan ook, en heel snel. Invaller Komljenovic kopte binnen een minuut de bal uit een corner van Thomas heerlijk binnen: 1-1. ADO Den Haag schoot voortvarend uit de startblokken, want nog geen minuut later mocht Verheydt het doel op de proef nemen na een prachtige combinatie.

lr230428rb12886

ADO Den Haag bleef de druk opvoeren en was veelal op de helft van de tegenstander te vinden. Helaas sloeg ook in de tweede helft het noodlot toe. Een communicatiefout tussen Stevens en Hall werd direct bestraft door Kaars.ADO Den Haag keek opnieuw tegen een achterstand aan: 1-2. Met twee verse, nieuwe krachten in het veld, kon ADO Den Haag opnieuw voor onrust zorgen bij de bezoekers. Richting de slotfase van de wedstrijd was het Verheydt die de thuisploeg de verdiende gelijkmaker bezorgde. Zijn schot in de rechteronderhoek verdween achter Havekotte: 2-2.

ADO Den Haag zette nog één keer aan. Vastberaden om voor de winst te gaan bleef de ploeg van Advocaat aandringen. Dat zorgde nog voor hachelijk momenten. Bilate zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in de handen van Havekotte verdwijnen en diezelfde Haverkotte liet in de absolute slotfase de bal nog door zijn vingers glippen. Tot teleurstelling van iedereen in het stadion maar tot opluchting van Haverkotte leverde het niet meer dan een corner op.

Volgende week gaat ADO Den Haag op bezoek bij Jong Ajax waarna het nog één thuiswedstrijd speelt op vrijdag 12 mei. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is traditioneel een bijzondere, zeker vanwege het feit dat het de laatste thuiswedstrijd is van Dick Advocaat als trainer van ADO Den Haag.

lr230428rb21147

ADO Den Haag – Helmond Sport

Scheidsrechter: Blank

Scoreverloop: 36. Van Keilegom 0-1, 46. Komljenovc 1-1, 61. Kaars 1-2, 79. Verheydt 2-2

Opstelling ADO Den Haag: Stevens; Rodríguez, Hall, Van Breemen (46. Asante), Absalem (65. Catic); Thomas, Sellouki (65. Bilate), Kishna (46. Komljenovc); Severina (74. Sleegers), Verheydt en Zwarts

Opstelling Helmond Sport: Havekotte; Lion, Kreekels, Van den Eynden, Culhaci (75. Scholten); Maddy (75. Van Ooijen), Vankerkhoven, Chacon, Van Keilegom; Goselink (69. Arias) en Kaars

Auteur: Jill Verreijdt
Fotografie: Rico Brouwer