Jong FC Utrecht 1 - 1 ADO Den Haag
  • Maandag 12 september 2022 20:00u
  • Stadion Galgenwaard

ADO Den Haag heeft een gelijkspel overgehouden aan het treffen met Jong FC Utrecht. In de Galgenwaard kwam de ploeg van Dirk Kuyt in de tweede helft op een 1-0 achterstand. In minuut 89 was het invaller Owusu die van ver uithaalde. Zijn inzet die van richting werd veranderd eindigde achter keeper de Keijzer. In de extra tijd kregen beide ploegen nog kansen voor de volle drie punten maar beide ploegen moesten genoegen nemen met een puntendeling.

Aan de start van deze zevende competitiewedstrijd van ADO Den Haag tegen Jong FC Utrecht waren er drie wijzigingen in de basisopstelling te bekennen. Aanvoerder Boy Kemper heeft deze week een operatie aan zijn achillespees staan en moet de komende maanden aan de kant staan. Met Absalem en Owusu heeft ADO Den Haag twee vervangers in de gelederen op de linksbackpositie. Vandaag koos de trainer voor Absalem op links achterin. Daarnaast begon Siereveld, die Werker verving in het hart van de defensie. Laatstgenoemde was niet ongeschonden uit de strijd met Jong AZ gekomen en daarom werd er geen risico met hem genomen. Sierveld maakte zijn debuut in de hoofdmacht voor ADO Den Haag, terwijl Absalem zijn basisdebuut mocht maken. Voorin nam Catic de plaats in van Severina.

lr220912ab14134

ADO Den Haag begon sterk aan het duel dat werd afgewerkt in de Galgenwaard. Na drie minuten spelen had Klas zijn ploeg al bijna op voorsprong gezet. De middenvelder schoot met een prachtige bal van een meter of 20 en raakte helaas de paal. De Utrechtse doelman kon enkel kijken naar deze fraaie trap en haalde opgelucht adem toen de bal op het aluminium belandde. In de beginfase hadden de bezoekers het betere van het spel en de volgende goede mogelijkheid was dan ook niet onverwacht voor ADO. Breinburg nam het doel van afstand onder vuur en zag de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal scheren. Diezelfde Breinburg dook een paar minuten later weer op rond het vijandelijke strafschopgebied en stond precies op de goede plek toen een afgeslagen voorzet precies voor zijn voeten kwam. Opnieuw vuurde de middenvelder een kanonskogel richting het Utrechtse doel af en was het resultaat hetzelfde als zijn poging even daarvoor.

Halverwege de eerste helft kreeg De Waal een goede kans na een mooie combinatie voorin. De aanvallende middenvelder kon schieten binnen de zestien, maar raakte met zijn schot een verdediger van Jong FC Utrecht. Na deze serie aan kansen van ADO Den Haag kwam de formatie van trainer Kalezic beter in de wedstrijd. Of beter gezegd, de Haagse ploeg zakte wat terug. Een aantal maal kon de thuisploeg gevaarlijk worden door persoonlijke fouten. Dat leverde kansen op voor Reijnders en Booth, al hoefde Wentges niet in actie te komen.

lr220912ab14252

Na de rust kwam ADO Den Haag weer prima uit de startblokken en zocht het meteen de aanval. Dat leidde al snel tot een vrije trap op een gunstige plek, maar de inzet van Breinburg ging net over. Het spel ging vervolgens op en neer en de wedstrijd kwam wat meer open te liggen. Redan ramde, net als Breinburg in de eerste helft, de bal op de paal. Hierna probeerde Hall het aan de andere kant van het veld met een afstandsschot. De Keijzer keerde de inzet met moeite. Het was nog niet klaar met de Haagse aanvalsdrang. Zwarts kwam goed langs zijn man en wist uit te halen vanaf de zijkant. Doelman De Keijzer hield de bal tegen met zijn voet en in de rebound probeerde Catic het ook. Wederom was de keeper van Jong FC Utrecht de baas. De counter die hier op volgde leverde een mega kans op voor Redan die oog in oog kwam te staan met Wentges. De spits mistte echter het doel met zijn schot. Een paar minuten later probeerde hij het weer en ditmaal met een kopbal. De ADO-doelman Wentges kon nu gemakkelijk vangen.

Trainer Kuijt bracht in de 64e minuut drie verse krachten in het veld. Owusu, Esajas en Severina vervingen respectievelijk Absalem, Breinburg en Severina. De invallers stonden nog maar vijf minuten op het veld toen Jong FC Utrecht de score opende. Sanches Fernandes werd met een pass van achteruit diep gespeeld en de aanvaller rondde beheerst af. Een volgende klap voor ADO Den Haag dat zo snakt naar resultaat. Het moest in de laatste twintig minuten vol op zoek naar een treffer gaan om nog resultaat te behalen. Mario Bilate werd daarom ingebracht om aanvallend wat extra power toe te voegen.

Tien minuten voor tijd had Jong FC Utrecht het duel bijna op slot gegooid. Wentges behoedde zijn ploeg echter voor een tweede Utrechtse treffer door twee keer achter elkaar knap te redden. ADO Den Haag bleef door dit optreden van Wentges in de wedstrijd en Severina had niet veel later de gelijkmaker op zijn schoen. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Thomas Verheydt en zag zijn bal gekeerd worden door De Keijzer die een goede wedstrijd keepte. ADO bleef hopen op een treffer en die kreeg het dan ook. Een minuut voor tijd werd een afstandspoging van Owusu dusdanig van richting veranderd dat de keeper geen antwoord had: 1-1. De meegereisde supporters in het uitvak konden eindelijk juichen. Zij steunden de ploeg de hele wedstrijd voortreffelijk.

lr220912ab14234

Vijf minuten blessuretijd kwamen erbij dus was er nog wat tijd voor een eventuele 1-2. ADO Den Haag was ook de enige ploeg die daar aanspraak op maakte met een waar slotoffensief. De Domstedelingen liepen massaal terug en voorkwamen daarmee een late tegentreffer. Vrijdag wacht in een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de volgende kans op de drie punten.